Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Aranjeaza-ti biroul in stil Feng Shui

Aranjeaza-ti biroul in stil Feng Shui

Poate te-ai intrebat adeseori ce-ti genereaza stresul infernal de la birou, fara sa gasesti un motiv anume. Sau de ce, in ciuda performantelor tale, nu reusesti sa urci pe scara ierarhica a companiei. Energiile sunt cele care fac lucrurile sa se intample in ambele sensuri in viata ta. Aplica principiile din feng-shui in amenajarea biroului tau si canalizeaza energia pozitiva catre munca pe care o desfasori.

Cum te pozitionezi in birou

Sa fim seriosi, foarte putine dintre noi au placerea de a lucra singure intr-un birou, eventual fiind protejate de contactul cu exteriorul si de o secretara zeloasa si discreta. Majoritatea ne desfasuram munca intr-un spatiu deschis, alaturi de o multime de oameni cu energiile carora trebuie sa interactionam. Iata regulile si restrictiile pe care trebuie sa le urmeze pozitia ta la locul de munca:

 • Stai cu fata la usa, dar nu in dreptul ei! Vei avea, astfel, o pozitie de putere, in care beneficiezi doar de energia pozitiva care va trece pragul. Daca stai cu spatele la usa sau la fereastra, risti sa fii inselat de catre colegi.
 • Nu sta cu fata la perete, pentru ca energia ta pozitiva este blocata (de asta nu mai vine promovarea mult-asteptata)! Din contra, statul cu spatele la perete sau la un colt iti confera suportul necesar pentru o munca fructuoasa.
 • Nu sta cu fata la altcineva, pentru ca energiile voastre se vor „razboi”! Nu sta nici cu spatele la cineva, daca nu vrei sa fii luata pe nepregatite de energia acestei persoane.
 • Cea mai buna pozitie pentru oamenii de vanzari este in sud-estul biroului; daca munca pe care o desfasori este una creativa, muta-te cu tot cu calculator in nordul sau vestul biroului!
 • Pozitia ideala intr-un birou presupune ca toti cei din incinta sa se vada intre ei si sa fie cu fata spre usa.

Cum iti decorezi biroul

Oricine isi personalizeaza biroul (adica masa pe care are calculatorul) in fel si chip, numai sa se simta cat mai confortabil in numeroasele ore petrecute la serviciu. De asemenea, incinta in care lucrezi este din ce in ce mai plina de obiecte care, de multe ori, nu-i sunt colectivului de nici un folos. Iata cum ar trebui sa arate locul unde iti desfasori activitatea:

 • In primul rand, fa ordine! Arunca toate lucrurile inutile si, cu permisiunea colegilor, aduna-le pe toate din intreg biroul pe care-l impartiti. Tot ce este vechi si nefolositor impiedica energiile sa circule si nu vei inregistra nici un progres.
 • Pune-ti statuete norocoase pe birou! Cocosul, calul in galop, broasca-testoasa sunt reprezentari ale succesului. Testoasei ii sta bine in spatele tau, iar calul nu trebuie sa-l orientezi niciodata spre usa sau fereastra!
 • In partea de sud-est a biroului, ar trebui amplasat un acvariu cu pesti sau o minifantana, iar partea de nord este rezervata pentru un seif din metal. In rest, poti decora in voie cu clopotei de vant, decoratiuni sferice, cristale polifatetate.
 • Lasa liber mijlocul biroului, ca energia sa circule nestanjenita!
 • Prezenta plantelor este incurajata, dar stai departe de cele ascutite sau intepatoare, precum cactusii. In schimb, ai liber la crinul-pacii, bonsai, iedera-englezeasca.

Cu ce culori te inconjori

Nici aspectul cromatic nu este de neglijat cand iti aranjezi spatiul de lucru. Exista culori care te ajuta in munca pe care o faci si culori care, prin vibratia pe care o emit, te impiedica sa te desfasori corespunzator:

 • Principiul de baza feng-shui in armonia cromatica ar fi sa combini nuantele tari cu cele mai pale: primele „te baga in priza”, iar cele din urma te relaxeaza cand faci pauze. Totusi, specialistii acestei arte te indeamna s-o lasi mai moale cu nuantele tari cand munca ta este foarte stresanta.
 • Daca ai interese ca firma sa prospere (si ar trebui sa ai, salariul tau depinde de asta), amplaseaza un obiect verde in partea de sud-est a biroului.
 • Culoarea succesului si faimei – rosu – merge bine pe un obiect amplasat in mijlocul laturii de sud a incaperii. Daca munca ta depinde de multe conversatii la telefon, asaza aparatul pe un suport rosu.
 • Capteaza cat mai multa lumina la serviciu! Ridica jaluzelele, trage-ti biroul mai langa geam! Sau aprinde toate becurile. Si insista la conducere ca peretii sa fie vopsiti in alb: astfel, se creeaza impresia de luminozitate si mai mare.
 • Concentreaza obiectele albastre in partea de sud a biroului: iti va stimula creativitatea si te va inspira!

Comments

comments

Lasă un răspuns