Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Călătoriile cu avionul alături de animale de companie

Călătoriile cu avionul alături de animale de companie

 

Călătoriile pot fi un lucru copleşitori pentru tine, cât şi pentru animalul tău de companie, mai ales dacă animalul tău călătoreşte pentru prima dată.  

Exită câteva soluţii pentru a reduce stresul şi pentru a avea o călătorie fără probleme cu avionul.

1. Gândeşte-te la costuri

Când vine vorba de a călători împreună cu animalul tău de companie, preţurile cresc repede- pentru animale care sunt înregistrate la bajaje , cât şi pentru cele care călătoresc  împreună cu tine, în cabina călătorilor. Compară tarifele diferitelor companii aeriene, fiindcă ele sunt la fel de variate pentru animal, cum sunt şi pentru tine. Unele companii îţi cer să plăteşti în plus pentru un cuşcă, dacă vrei ca animalul să călătorească înregistrat la bagaj. Dar dacă animalului i se permite să urce la bord, s-ar putea să plăteşti mai puţin. Merită să verifici tarifele companiilor cu reduceri, pentru a scăpa de probleme pe parcursul călătoriei.

Citeste si: 5 motive sa adopti un catel

2. Sună înainte

Înainte de a-ţi rezerva bilete, sună la compania aeriană pentru a ţi se confirma faptul că poţi să călătoreşti împreună cu animalul tău de companie. Multe companii aeriene au număr limitat pentru animalele care au voie în cabina călătorilor, deci rezervă-ţi bilete şi obţine o confirmare, cel puţin cu 48 de ore înainte de a călători.

3. O plimbare de încercare

Animalul tău de companie va fi copleşit de călătoria cu avionul, deci va trebui să-l obişnuieşti cu călătoriile înainte de a-l lua să zboare cu tine. Ia-ţi animalul de companie cu tine în autobuz, pentru a se obişnui cu circulaţia şi presiunea exercitată de către oameni asupra lui. Dacă animalul tău de companie se obişnuieşte cu mulţimea şi circulaţia înainte, atunci îi va fi mult mai uşor să zboare cu avionul. Ţine minte, combinaţia dintre altitudine mare şi tranchilizante poate fi fatală câinelui tău.

4.  Fă o vizită veterinalui

Este o idee bună cea de a te duce cu el la veterinar, înainte de călătorie. Asigură-te că eşti la zi cu vaccinurile, şi ia cu tine o copie a dosarului medical al animalului de companie. Ar trebui să deţii şi o trusă de prim ajutor, în cazul în care i se face rău animalului. Unele companii  îţi cer un certificat de sănătate, deci verifică regulamentul să vezi dacă totul este conform lui. În ultimă instanţă, fă rost de numărul şi numele unui veterinar din locul destinaţiei tale, în cazul în care i se face rău animăluţului tău.

Citeste si: 5 apucaturi pisicesti

5.  Pregăteşte cuşca

Nu înrăutăţii trauma zborului prin înghesuirea animalului într-o cuşcă mică. În schimb, cumpără-i o cuşcă care îi va oferi îndeajuns de mult spaţiu încât să nu-şi lovească capul de acoperiş. Verifică care sunt restricţiile companiei aeriene privind cuştile, şi asigură-te că nu uiţi mâncarea şi apa. Un loc de dormit şi câteva jucării sunt, de asemenea, esenţiale unui zbor liniştit.

6. Etichetă ID

Pune etichete cu numele animalului pe zgardă cât şi pe cuşca în care îl ţii, pentru a ajuta personalul în identificarea animalului tău, în cazul în care sunteţi separaţi. Scrie numărul zborului şi informaţii pentru contact pe cuşcă sau pe zgardă, dacă este posibil.  Paza bună trece primejdia rea, nu?

7. Mâncare şi apă

Zborurile, în special cele lungi, pot pune un câine sau o pisică în situaţia deshidratării. Apa rece ca gheaţa cumpărată înainte de zbor va asigura faptul că ea va fi numai bună de băut când te vei înregistra pentru a urca la bord.

Conform regulamentelor multor companii aeriene, trebuie să fii sigură de faptul că animalul are îndeajuns de multă mâncare şi apă pentru minim 4 ore de zbor.

Citeste si: Hraneste-ti bine animalul de companie

Tu ai zburat până acum cu animalul tău de companie?

Comments

comments

Lasă un răspuns