Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Când balsamul de rufe face rău

Când balsamul de rufe face rău

Balsamul de rufe este necesar in procesul de spalare in casa, dar nu toat ceea ce ajunge in masina de spalata are nevoie de balsam de rufe. Balsamul de rufe are certe proprietati utile pentru haine. Reduce electrizarea acestora, face fibrele moi si placute, miroase frumos, dar sunt si situatii cand poate fi daunator si, in consecinta, este nerecomandat.

Iata care sunt situatiile cand balsamul de rufe face rau si de ce:

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/07/06/balsamul-rufe-2.jpgMicrofibre. Aceste tesaturi speciale au proprietati specifice, respectiv o mare capacitate de absorbtie si o crescuta capacitate de izolare termica. Tratate cu balsam de rufe, hainele din microfibre pierd exact aceste proprietati speciale. Mai mult, utilizat constant, balsamul de rufe distruge fibra, iar obiectele facute din microfibre isi vor pierde forma si culoarea, scrie Yahoo Shine.

Hainele de sport. Toate hainele de sport sunt tratate cu anumite substante care ridica capacitatea de absorbtie a transpiratiei si care sunt astfel concepute incat sa participe activ la procesul de termoreglare. Balsamul de rufe face hainele de sport sa-si piarda calitatile speciale pe care le au si pentru care, de regula, ai dat foarte multi bani in plus.

Hainele cu proprietati ignifuge. Hainele pentru bebelusi si hainele pentru copii sunt tratate in mod special cu substante nepericuloase care le fac rezistente la foc. Balsamul de rufe blocheaza aceasta capacitate si le face foarte inflamabile, deci balsamul de rufe este nerecomandat pentru hainele copiilor.

Prosoape. Toata lumea pune balsam de rufe la prosoape, desi este total nerecomandat. Principalul scop al prosoapelor este acela de a fi puternic absorbante. Culmea este ca, daca le vei trata cu balsam de rufe, aceasta principala calitate a prosoapelor scade substantial. Un prosop aspru este infinit mai absorbant decat unul moale. Cea mai buna solutie pentru a le mentine moi si pufoase, fara balsam de rufe, este sa le clatesti in apa curata in care ai adaugat putin bicarbonat de sodiu. Prosoapele raman pufoase fara balsam si daca folosesti o solutie care dedurizeaza apa.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns