Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Care este animalul de companie potrivit pentru tine?

Care este animalul de companie potrivit pentru tine?

De ce preferăm să ne obosim cu îngrijirea unui animal în loc să ne relaxăm în timpul liber? Din dragoste, de-asta! Animalele ne pot oferi afecțiune necondiționată, o comunicare fluentă constantă și, în multe cazuri, ne pot vindeca rănile sufletești de care nu suntem conștienți. Dar cum putem să ne alegem animalul de companie potrivit?

Lucrurile concrete

Cât spațiu ești dispus să aloci pentru animalul tău de companie? Cât timp? Câți bani? Acestea sunt primele lucruri la care trebuie să te gândești atunci când te hotărăști să-ți iei un animal de companie. Dacă te-ai gândit bine la toate cele de mai sus, următoarea etapă este să te gândești la ce fel de animal ți s-ar potrivi…

Spune-mi ce fel de om ești…

Inconștient, oamenii aleg animalul de companie în funcție de personalitatea individuală. Denise Guastallo, profesor de psihologie la Universitatea Carroll, SUA, a realizat, în 2014, un studiu la care au participat 600 de persoane, ca să determine ce fel de oameni aleg un anumit tip de animal de companie și de ce.

Studiul lui Guastallo a arătat că persoanele care aveau o preferinţă marcată pentru câini tindeau să fie mai vioaie, mai energice, mai deschise şi mai înclinate să respecte regulile, în timp ce persoanele care preferau pisicile erau mai introvertite, mai sensibile, cu vederi mai largi şi cu o tendinţă spre nonconformism.

Apoi, un studiu recent realizat în Marea Britanie atestă faptul că persoanele foarte creative aleg iepurele ca animal de companie (2% dintre cei chestionaţi), în timp ce persoanele analitice, serioase, vor să fie înconjurate de pești.

De fapt, eu te aleg pe tine

Mai mult, trebuie să ții cont apoi că o anumită pisică, de exemplu, nu va semăna nicicum cu alta ca temperament și fel de-a fi, chiar dacă provin din aceeași „familie‟. La nivel neurovegetativ, animalele sunt foarte buni judecători de caracter. Indiferent de tipul de animal pe care îl vrei, acela care vine la tine este, de fapt, cel potrivit. Simțurile animelelor lucrează la nivel metafizic, potrivit unor studii americane, și ele simt stăpânul potrivit pentru ele: pisicile simt culoarea și energia omului, câinii miros parfumul specific al fiecărui om, iar păsările aud natura unui om prin vocea acestuia.

Și, nu în ultimul rând, un animal de companie reprezintă o responsabilitate mare. Ele au nevoie de atenție foarte multă, pentru a lega o relație cu stăpânul lor. Dacă te-ai decis ferm asupra unui tip de animal, indicat este să alegi apoi rasa în funcție de nevoile sale practice și afective, și ceea ce îi poți oferi tu. Nu este suficientă îngrijirea de bază. Fiecare rasă de câine sau pisică are nevoi specifice. O documentare riguroasă înainte de adoptarea unui animal este soluția perfectă pentru prevenirea oricărui scenariu nefericit de ambele părți.

Citește și:

4 trucuri pentru a avea o casă sclipitoare când ai animale de companie. E foarte ușor!

Hotelul animalelor

Pașaport pentru animale

Articol preluat din ediția de octombrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Nicolate M Dumitrașcu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns