Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 3 detalii esențiale pentru a avea o casă elegantă și ordonată

3 detalii esențiale pentru a avea o casă elegantă și ordonată

Bunul gust nu se recunoaște numai după vestimentație, ci și după modul în care alegi să îți decorezi locuința. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

O locuință nu trebuie să fie luxoasă sau decorată după ultimele trenduri, ca să îți ofere o stare de bine și să denote bun gust și rafinament. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva criterii esențiale și de câteva detalii care s-ar putea să-ți fi scăpat în trecut. Uite ce trebuie să iei în considerare:

  • Ordine, simetrie și simplitate. Cum le obții

O casă frumoasă este ordonată și denotă eleganță prin simplitate. Cum poți obține acest efect? Rezumându-te la un mobilier modern, simplu, în linii drepte și fără încărcături inutile. În bucătărie, locul unde trebuie să îmbini în mod armonios fucționalitatea cu esteticul, electrocasnicele incorporabile sunt de departe cea mai bună opțiune pentru a obține una aspect elegant și ordonat.

Gândește-te doar la cum ar arăta bucătăria ta cu astfel de cuptoare care se integrează perfect în mobilier. Sunt foarte versatile si se vor potrivi foarte bine incorporate în orice tip și stil de mobilier. În plus, te ajută să economisești și spațiu. Principiul este valabil și pentru alte electrocasnice incorporabile, precum hota, de pildă.

  • O atenție deosebită la îmbinarea culorilor și texturilor

Cromatica dintr-o locuință este esențială pentru a defini atmosfera ei. Primul lucru de care trebuie să ții cont este potrivirea culorii cu spațiul de care dispui – culori deschise pentru încăperi mici și culori mai puternice în spații ample. Un alt lucru important legat de culori este îmbinarea lor corectă și folosirea lor în dozele potrivite. Nu folosi prea multe culori în aceeași cameră, limitează-te la 2, maximum 3, și nu folosi culori complementare (albastru-oranj, violet-galben, verde-roșu) pentru că pare o îmbinare forțată și va crea senzația unei încăperi încărcate.

Un alt lucru foarte important este legat de imprimeurile care se regăsesc într-o cameră. Nu folosi decât un singur element cu imprimeu bogat – canapeaua sau draperia, de pildă. Dacă vei alătura mai multe elemente cu imprimeuri se va crea un aspect aglomerat și lipsit de eleganță.

Un alt lucru important este îmbinarea texturilor. Dacă ai ales un material plușat pentru canapele, de exemplu, găsește un material asemănător și pentru celelalte elemente textile – perdea, covor etc. Fără să fie neapărat din același „set”, ele trebuie totuși să aibă puncte comune și să nu fie din stiluri complet diferite.

  • Un decor aerisit este cheia unei case elegante

Ca și în vestimentație, eleganța stă în elemente puține și de calitate. Ce înseamnă asta? Că nu trebuie să îți încarci excesiv casa cu mobilier, tablouri și piese decorative, ci să te rezumi la obiecte puține și de bun gust. Un alt lucru de ținut minte este plierea pe nevoile proprii și pe stilul tău de viață și nu urmarea unor reguli învechite. De pildă, mobilierul masiv de living a devenit în ultimii ani desuet și chiar inutil. Nu ai nevoie de prea multe corpuri în living, așa că nu ai de ce să încarci inutil camera. Aceeași regulă se aplică pentru toate încăperile din locuința ta.

Mai mult decât atât, o casă aerisită are o atmosferă plăcută și elegantă. Dacă ne uităm la modul în care își decorează scandinavii casele, putem observa cu ușurință că simplitatea are mereu de câștigat.

Tu ai ținut cont de aceste aspecte? Ce ai mai adăuga la această listă?  

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns