Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Ce-ti spune animalul tau de companie

Ce-ti spune animalul tau de companie

Pisica

E un animal discret si, de multe ori, starea ei de spirit e exprimata de o anumita pozitie a corpului, de expresia ochilor ori de orientarea urechilor. Sa vedem ce vrea sa spuna mata!

Urechile. Daca le tine indreptate inainte este un semn al fericirii si relaxarii. Urechiusele lasate pe spate exprima frica sau ceva care a enervat-o.

Ochii. Cand sunt larg deschisi, felina asculta cu atentie ce spui, iar pupilele dilatate anunta iminenta unui atac.

Coada. Daca-si tine coada in pozitie verticala, felina e in alerta. Iar daca aceasta este si zbarlita, chiar vrea sa-si impresioneze adversarul, iar miscarile scurte si repezi tradeaza o stare de nerabdare sau o emotie puternica.

Pozitia corpului. Frica determina pisica sa-si arcuiasca spinarea si sa mearga cu spatele, nescapandu-si din priviri adversarul. Asadar, felinele care afi seaza aceasta postura sunt speriate si se apara, incercand astfel sa para mai mari si amenintatoare.

Cainele

Se spune ca datul din coada al unui caine este echivalent cu zambetul oamenilor. Iar daca-ti linge mana este semn de multumire, de iubire. Pe langa acestea, catelul are multe alte lucruri de comunicat.

Urechile. Daca patrupedul este multumit, urechile au o pozitie naturala. Cand se afla in alerta, cainele ciuleste urechile, iar daca le tine lasate, se simte amenintat.

Ochii. Cand este speriat, stresat ori pur si simplu vrea sa fi e lasat in pace, tine ochii semideschisi. Daca, dimpotriva, privirea este larga, blanda, rugatoare, patrupedul iti cere de mancare Un caine vesel are ochi stralucitori, iar daca-si fereste privirea de a ta, sigur a facut o boacana.

Botul. Un caine fericit tine gura putin deschisa, relaxata sau chiar gafaie usor. Patrupedul caruia ii este teama de ceva sau de cineva tine botul strans, cu colturile gurii lasate in jos. Daca maraie si isi arata dintii, e clar ca nu vrea sa va imprieteniti.

Coada. Cainele jucaus, increzator si fericit isi leagana coada ca acul unui metronom. Iar daca incepe sa tremure si tine coada in jos, intre picioare, este infricosat. Vorbeste cu el si du-l intr-un loc familiar si mai putin amenintator. Abia apoi alinta-l cu miscari blande!

Comments

comments

Lasă un răspuns