Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cele mai simple și accesibile soluții organice de curățat

Cele mai simple și accesibile soluții organice de curățat

Am făcut o listă cu metode și soluții organice de curățat pentru că și noi încercam să evităm chimicalele pe cât se poate atât pentru binele nostru cât și al mediului. Unele dintre soluții sunt surprinzătoare, iar eficientă lor depășește orice imaginație, încât te vei întreba de ce nu le-ai folosit până acum.

Sucul de roșii este perfect pentru cuptor. Încinge bine cuptorul apoi pune suc de roșii în locurile murdare. Lasă-l să acționeze 10 minute și curată cu apă.

Folia de aluminiu. Pune într-un bol o lingură de bicarbonat, un litru de apă și o bucată de folie de aluminiu. Pune argintăria în bol și las-o să stea 10 minute. Se întâmplă o mică minunte, fără chimicale, acesta fiind una din cele mai bizare soluții organice de curățat care funcționează incredibil de bine.

Băuturile cabogazoase sunt pe lista cu soluții organice de curățat. Toarnă o stică de jumătate de litru de cola în gaură de scurgere a chiuvetei și lasă-o să acționeze pentru 15 minute. Efectul este garantat: se desfundă și miroase frumos.

Coaja de portocală este excelentă pentru indepărtarea urmelor de apa de pe orice suprafața de inox. Freacă cu partea albă a coajei de portocală orice suprafața de inox. Funcționează că un polish.

Pastă de dinți curată eficient biberoanele copiilor, petele de mucegai și orice fel de bijuterie.

Sucul de lămaie este un dezodorizant perfect pentru frigider. Pune pe o farfurie un burete curat îmbibat cu suc de lămaie și lasă-l peste noapte în frigider. Efectul este garantat!

Apa clocotită este pe lista cu soluții organice de curătat, când este vorba despre grăsime. Pune apa clocotită în vasul murdar de grăsime. Lasă-o să acționeze câteva minute apoi arunc-o. Vasul este curat. Dacă grăsimea este întărită freacă cu bicarbonat locul înainte de a turnă apa clocotită. Adaugă oțet pentru a intensifica puterea de curățare a apei clocotite sau o lingură de sare.

Apa oxigenata este soluția perfectă pentru suprafețe pe care le vrei protejate de bacterii și microbi. Pune apa oxigenata într-un pulverizator, adaugă câteva picături de ulei de brad și pulverizează. Șterge cu o carpă uscată și curată. Locul este perfect curat și fără microbi! În plus soluția este perfect organica complet inofensivă și lipsită de toxicitate.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns