Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cele mai utile 3 aparate pentru curățenia generală de Sărbători

Cele mai utile 3 aparate pentru curățenia generală de Sărbători

aparate curatenie

În era tehnologiei, parcă nici curățenia nu ar trebui să fie la fel de grea, nu-i așa? Ei bine, dacă te folosești de aparatele potrivite, nici nu va mai fi.

Cu siguranță folosești deja câteva electrocasnice la curățenie – aspirator, mașină de spălat – însă poți ca anul acesta să îți ușurezi și mai mult munca și să te echipezi cu niște aparate care să facă din curățenia de sărbători o adevărată joacă de copii. Îți poți înjumătăți timpul dedicat curățeniei și poți să aloci mai multe minute activităților cu adevărat plăcute. Iată cele trei aparate pe care chiar merită să le folosești la curățenia generală, dar și la cea pe curentă, pe care o faci săptămânal:

  1. Aspiratul și ștersul cu mopul se pot face în același timp

Un prim lucru de care trebuie să te ocupi când faci curat în casă este aspirarea podelelor, iar apoi ștergerea lor cu mopul. Cât îți ia toată această activitate? Cel mai probabil peste o oră, timp pe care ai putea să-l dedici familiei sau ție însăți. Cu un asemenea aparat, însă, poți face ambele activități odată.

În plus, pentru că vorbim despre un aparat cu abur, care curăță podeaua la temperaturi ridicate, se elimină și bacteriile, fără substanțe de curățare nocive. Nu vei mai avea, practic, nevoie de nicio altă ustensilă – aspirator sau mop – și nici de soluții de curățare – detergent, dezinfectat etc.

  1. Curăță faianța din baie, blatul de bucătărie și cuptorul, cu același aparat

Faianța din baie, blatul de bucătărie, cuptorul și o mulțime de alte suprafețe din casa ta au nevoie de o îngrijire specială, pentru că sunt locuri expuse petelor de tot felul. Totodată, curățarea faianței și mai ales a zonelor înguste dintre plăcile de faianță este o adevărată corvoadă și necesită foarte mult timp și foarte multă minuțiozitate.

Poți folosi pentru oricare dintre aceste suprafețe un aparat de curățat cu abur care poate să ajungă și în locuri foarte înguste și în zone pe care altfel le credeai de necurățat. În plus, este printre cele mai simple moduri de a șterge suprafețele, pentru că nu implică deloc efort și nici nu e nevoie să folosești prafuri și soluții de curățare, să le lași să își facă efectul și apoi să ștergi, așa cum se întâmplă de obicei.

  1. Ștersul geamurilor și al oglinzilor poate deveni o adevărată plăcere

Printre cele mai neplăcute activități necesare la curățenia de Sărbători se numără și ștersul geamurilor. Este o adevărată artă să reușești să ai geamuri sclipitoare chiar și în cele mai greu accesibile colțuri și adesea trebuie să faci acrobații complicate pentru a ajunge să ștergi tot geamul. Cu un aspirator de geamuri și oglinzi poți să îți iei adio de la tot acest efort într-un timp scurt și fără să riști să te accidentezi.

Știi cum te înarmezi de obicei la fiecare curățenie cu o racletă, soluție de șters geamuri, șervete din hârtie, și umpli încăperile cu șervețele mototolite? Ei bine, cu un aspirator de geamuri poți uita complet de acest scenariu.

În final, nu trebuie decât să-ți imaginezi cum ar fi curățenia generală din casa ta dacă ai avea toate aceste lucruri. Cât timp crezi că ai mai pierde făcând curat în casă?

 

Sursa foto: Pop Paul-Catalin/Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns