Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum alegi măsuța de cafea ca un decorator profesionist

Cum alegi măsuța de cafea ca un decorator profesionist

masuta de cafea

O măsuță de cafea poate schimba complet aspectul livingului tău. Fie că îți dorești o piesă de mobilier discretă, care să completeze designul sufrageriei, sau o piesă deosebită, de tip statement, alege cu grijă produsul potrivit.

Pentru a te asigura că măsuța de cafea pe care o cumperi se potrivește perfect în decor, este necesar să iei în calcul mai multe aspecte, atât funcționale, cât și estetice. Iată cum să optezi întotdeauna pentru varianta perfectă!

  • Măsoară spațiul cu exactitate și ține cont de dimensiuni

O masă de cafea prea mică poate crea impresia de cameră anostă și mult prea goală. Pe de altă parte, o masă prea mare va părea scoasă din context și va sparge designul unitar al camerei.

Din aceste motive, specialiștii recomandă să măsori cu mare grijă spațiul pe care îl ai la dispoziție în living. Măsoară perimetrul în care vrei să plasezi măsuța, înălțimea canapelelor și a fotoliilor din imediata apropiere.

Când mergi la cumpărături, ia în calcul aceste dimensiuni și, chiar dacă există riscul să te lași purtat de val și să faci o alegere bazată exclusiv pe culoare sau model, amintește-ți că aspectul general armonios primează.

Trucuri de design: Regula de bază spune că lungimea măsuței de cafea trebuie să fie aproximativ egală cu jumătate din lungimea canapelei. De asemenea, dacă ai un colțar sau o canapea cu insulă, asigură-te că dimensiunea măsuței este potrivită cu spațiul rămas liber.

  • Alege în funcție de forme

Forma măsuței este esențială pentru aspectul livingului. Experții în design interior spun că forma mesei de cafea trebuie să se afle în armonie cu mobilierul sau, dimpotrivă, să sfideze orice reguli, dacă preferi un stil nonconformist.

În cazul în care ai o canapea pufoasă, cu margini rotunjite și nuanțe deschise, optează pentru o masă rotundă sau ovală. Dacă, din contră, ai o canapea cu tapițerie simplă, în al cărei design predomină liniile drepte, poți alege o masă minimalistă, dreptunghiulară sau pătrată.

  • Ține cont de culori și de materiale

Odată ce ți-ai dat seama ce formă și ce dimensiune vrei să aibă masa ta din sufragerie, este timpul să îți muți atenția asupra nuanțelor și materialelor.

Pentru un living modern, cu mobilier din sticlă acrilică și canapele din piele naturală sau ecologică, alege o măsuță similară, cu picioare din metal și suprafață din sticlă transparentă sau colorată.

Dacă ai o sufragerie minimalistă, cu nuanțe deschise, optează pentru o masa din lemn natur și elemente din sticlă, cu linii drepte, geometrice. În caz că vrei ceva mai deosebit, poți înlocui măsuța clasică, folosind în locul ei un taburet din lemn.

Nu în ultimul rând, dacă îți place stilul vintage, poți alege o măsuță de cafea de aici, cu aspect antichizat, sau poți recondiționa una veche.

  • Combină mai multe măsuțe de cafea

Această variantă este ideală mai ales pentru cei ce dețin o canapea lungă sau cu mai multe elemente.

De exemplu, dacă ai o canapea principală și două fotolii din același set, o singură măsuță de cafea ar putea părea prea puțin. Nu numai că nu ar arăta bine, dar nu toate persoanele din jurul mesei ar avea acces la ea în cel mai confortabil mod.

Combină, în acest caz, două sau trei măsuțe mai mici, rotunde, ovale sau pătrate. Pot fi la fel sau de mărimi diferite, iar dacă vrei să economisești spațiu, alege unele care se pot îmbina și strânge atunci când nu ai musafiri.

Nu uita să decorezi măsuța cu o vază cu flori proaspete, o carte, o revistă, o lumânare parfumată sau câteva decorațiuni preferate. Sunt detalii aparent insignifiante, care vor face diferența și vor crea o atmosferă primitoare!

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: vivre

 

Comments

comments

Lasă un răspuns