Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum alegi medicul veterinar potrivit pentru animalul tău de companie?

Cum alegi medicul veterinar potrivit pentru animalul tău de companie?

medic veterinar

Alegerea veterinarului potrivit poate fi dificilă și este posibil să nu îl găsești imediat. Pentru a vă ajuta pe tine și pe animăluțul tău, ți-am pregătit o listă de criterii de care trebuie să ții cont.

Cât de departe de casă ești dispusă să mergi?

Ai putea găsi un veterinar bun în partea cealaltă a orașului, dar trebuie să iei în considerare urgențele care pot apărea. Uneori, un drum de 30 de minute poate face diferența dintre viață și moarte. De asemenea, cum reacționeză animalul de companie la drumuri mai lungi? Mai ales în cazul pisicilor, un cabinet mai aproape de casă poate fi soluția ideală. Cere recomandări de la prieteni care locuiesc în zona ta sau de la vecini, iar atunci când cauți pe Internet asigură-te că ai specificat sectorul sau cartierul.

Preferi un cabinet cu mulți doctori sau unul mai mic?

Atunci când îți duci animalul de companie la un singur doctor, acesta îl cunoaște mai bine, îi știe istoria medicală și comportamentul. Astfel, vizitele la cabinet devin mai personale. În același timp, la un cabinet cu mai mulți doctori găsești întotdeuna pe cineva disponibil și în general nu trebuie să aștepți la coadă.

Cum arată cabinetul?

Fii foarte atentă la cât de curată este sala de așteptare, dar și camerele de consultații. Există mirosuri neplăcute? Masa pentru consultații este curățată după fiecare pacient? Medicii poartă mănuși?

Este personalul prietenos? Te simți confortabil?

Poate ai primit recomandări legate de un medic excelent, dar simți că nu sunteți compatibili sau că nu se poartă suficient de gentil cu animalul tău. Dacă nu te simți pe deplin confortabil cu un anumit doctor, e mai bine să alegi altul.

Cabinetul sau doctorul veterinar au primit reclamații?

Dacă un prieten ți-a recomandat cabinetul, întreabă-l și ce nu îi place acolo; dacă ai găsit cabinetul pe Internet, verifică ce review-uri are de la clienții săi. Dacă este vorba de o reclamație legată de un incident singular, ai putea trece cu vederea, dar dacă mai multe persoane se plâng că medicul nu este bun sau că spațiul nu este suficient de curat, ar trebui să te reorientezi spre alt cabinet.

Tu cum ai găsit cabinetul veterinar potrivit pentru animalul tău de companie?

 

Citește și: Beneficiile sterilizării animalului de companie

Citește și: Cum alegi rozătoarea potrivită pentru copilul tău

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns