Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum amenajezi dormitorul unei adolescente, astfel încât să îi placă?

Cum amenajezi dormitorul unei adolescente, astfel încât să îi placă?

mecanism pat rabatabil

Adolescența este perioada în care tinerii lasă de-o parte jucăriile din pluş şi petrec din ce în ce mai mult timp folosind tableta sau smartphone-ul în camera lor. Fetele vor petrece mai mult timp în oglindă, aşa că au nevoie în dormitor de un spaţiu special destinat înfrumuseţării.

Pentru că are alte hobby-uri şi preferinţe acum, părinţii ar putea lua în considerare câteva schimbări în amenajarea camerei pentru o adolescentă. În acest sens, www.Rame-Pat.ro recomanda principalele tendinţe în design şi cele mai bune soluţii pentru un dormitor confortabil.

Nu doar funcţionalitatea dormitorului este importantă, ci şi estetica!

Dormitorul unei adolescente trebuie să exprime personalitatea acesteia şi să fie amenajat în detaliu. Este important ca spaţiul să nu fie încărcat cu obiecte decorative: fiecare obiect trebuie să aibă un scop.

Culorile neutre şi pastelate sunt în tendinţe: roz, verde, albastru, bej. Stilul monocromatic este o tendinţă modernă de amenajare a dormitorului pentru tineri: piesele sunt într-o singură culoare, finisajele, sertarele şi mânerele au un aspect minimal.

O idee pentru amenajare este vopsirea pereţilor în alb, pentru un rezultat luminos. De asemenea, podeaua va fi albă, ceea ce scoate în evidenţă mobilierul. Combinaţia de texturi este modernă: lemn, materiale sau tapet cu motive foarte subtile.

Soluţia smart pentru mai mult spaţiu în dormitor: instalarea mecanismelor pentru paturi rabatabile

Paturile rabatabile pentru dormitoarele adolescentelor reprezintă cea mai bună soluţie pentru maximizarea spaţiului. Aceste paturi permit fetelor să se bucure de întreg spaţiul în dormitorul lor pe tot parcursul zilei, nu doar pentru a dormi.

Instalarea de mecanisme pentru paturi rabatabile este simplă şi aduce o mulţime de avantaje. Paturile rabatabile sunt foarte uşor de ridicat şi coborât: nu este nevoie de efort sau de abilităţi speciale pentru că sistemul să funcţioneze – în doar câteva secunde, dormitorul se poate transforma într-o cameră de studiu sau de recreere.

Mecanismul pentru un pat single rabatabil destinat dormitorului unei adolescente este alcătuit dintr-o somieră metalică specială, din profil metalic cu dimensiunile 40x30x1,5 mm. Pentru că patul să arate asemeni unui dulap atunci când este rabatat, somiera dispune de elemente metalice care au rolul de fixare a uşilor.

Există şi varianta paturilor de două persoane, atunci când doi adolescenţi împart acelaşi dormitor.

Câteva avantaje pe care le oferă un astfel de mecanism instalat sunt următoarele:

  • maximizarea spaţiului în dormitor:

Deoarece cameră este mult mai aerisita odată cu instalarea mecanismului de rabatare, pot fi introduse alte elemente de decor fără ca spaţiul să fie supraîncărcat.

  • preţul accesibil al mecanismelor de rabatare:

Acest tip de mobilier este accesibil din punct de vedere al costurilor. Este o investiţie excelentă, pe termen lung, pentru un dormitor ce va fi folosit timp de mulţi ani, în stare perfectă.

  • potrivit adolescentelor care suferă de alergii:

Pentru că patul este rabatat, în cameră se poate face curat cu uşurinţă. Praful nu mai este astfel ascuns sub pat, în cuverturi sau lenjerii, ci este curăţat simplu şi rapid.

  • spaţiu aerisit şi ordine:

Atunci când patul este ridicat, întreg dormitorul este mult mai ordonat. În câteva secunde, dormitorul este îngrijit şi toate lucrurile sunt la locul lor.

  • camera 2 în 1:

Pentru casele mici, o bună soluţie este de a maximiza spaţiul utilizat. Mai exact, noaptea o cameră poate fi dormitor, iar ziua, poate deveni camera de zi, birou, camera de studiu etc.

 

Sursă: SeoPower

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns