Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum amenajezi o cameră de oaspeți practică și confortabilă

Cum amenajezi o cameră de oaspeți practică și confortabilă

camera de oaspeti

Dacă primești des vizite prelungite din partea familiei sau a prietenilor, este absolut necesar să amenajezi în locuința ta o cameră de oaspeți. Deși nu este un element comun pentru casele din țara noastră, o astfel de încăpere le va asigura musafirilor tăi intimitatea și confortul de care au nevoie.

În cazul în care podul sau mansarda îți oferă posibilitatea creării unei camere de oaspeți, nu ezita să faci asta. Dormitorul mic, spațiul alocat biroului, o încăpere nefolosită sau camera de joacă a copiilor pot fi transformate cu succes într-un loc unde vizitatorii tăi să se simtă ca în propria lor casă.

Iată câteva sfaturi care te vor inspira să organizezi în mod practic încăperea pentru cei care rămân la tine peste noapte.

Alege mobilier cu linii simple

Persoanele care vin la tine în vizită au nevoie de câteva articole utile și nu de piese de mobilier sofisticate. Optează pentru un pat de mijloc cu o saltea confortabilă dacă știi că oaspeții tăi vor dormi împreună, sau instalează două paturi twin care pot fi mutate cu ușurință, pentru toate situațiile. Dacă obișnuiești să folosești respectiva cameră pe post de birou, cel mai indicat ar fi să amplasezi o canapea extensibilă pe care să o folosești ușor atunci când ai musafiri.

Pune cel puțin o noptieră unde vizitatorii să aibă loc pentru încărcătorul telefonului, ceas, obiecte de îngrijire personală și diferite accesorii. Nu uita de spațiile de depozitare și instalează și un dulap suficient de încăpător pentru oaspeții tăi.

Montează corpuri de iluminat lângă pat

În mod sigur tu îți cunoști fiecare colț al casei și ai putea merge în liniște pe întuneric fără să îți fie teamă că o să te lovești de ceva. Acest lucru nu este valabil și pentru musafiri, de aceea le-ar fi de folos o lampă pe noptiera de lângă pat. Poți instala becuri pe perete, în apropierea locului de dormit, astfel încât oaspeții să stingă sau să aprindă ușor lumina atunci când sunt deja în așternuturi.

Folosește mai multe perne

Răsfață-ți oaspeții cu mai multe perne de diferite dimensiuni pe care să le folosească atunci când se relaxează sau se uită la televizor. Pernele pot juca și rol decorativ, înfrumusețând atmosfera unei încăperi.

Adaugă o pătură suplimentară

Nu suntem toți la fel de rezistenți în fața frigului sau a căldurii. Cel mai probabil nu ți-ai dori ca oaspeții tăi să simtă vreun disconfort din cauza temperaturilor din cameră, așa că așază în dulap o pătură în plus. În acest fel, te vei asigura că nu ți se va reproșa nimic cu privire la condițiile oferite.

Amenajează un raft cu cărți

Ia în calcul amplasarea unui raft unde să așezi diferite cărți, reviste sau ziare care ar putea să le atragă atenția vizitatorilor. În acest fel vor avea la îndemână un mijloc în plus de a-și petrece timpul dacă se trezesc dimineața mult mai devreme decât ceilalți.

Pregătește papuci și halat pentru oaspeți

Impresionează-i pe toți cei care rămân la tine peste noapte și pregătește-le în cameră o pereche de papuci pufoși și un halat confortabil. De obicei, persoanele care pleacă în vizită nu își pun în bagaje astfel de obiecte și vor fi surprinse de atenția pe care o acorzi detaliilor.

Așază o oglindă în cameră

Indiferent dacă așezi oglinda pe perete, pe ușa dulapului sau ca obiect de decor pe noptieră, este important ca aceasta să existe în camera musafirilor. Astfel, aceștia nu o să întâmpine situații neplăcute în cazul în care care o persoană face duș la baie și cealaltă vrea să se machieze.

Adaugă o vază cu flori

Florile transmit o energie pozitivă și o primire călduroasă, așa ca ar fi frumos să îți întâmpini musafirii cu un buchet deosebit. Nu exagera cu mărimea vazei și nu folosi flori puternic mirositoare, care ar putea deranja. Află dacă oaspeții tăi sunt alergici la diferite plante pentru a ști înainte dacă aceasta este sau nu o alegere bună.

Chiar dacă ai suficient spațiu la dispoziție, încearcă să păstrezi o amenajare minimalistă în camera de oaspeți, mai ales dacă obișnuiești să folosești încăperea pentru mai multe scopuri. Întâmpină-ți oaspeții cu lucruri utile, voie bună și un dormitor confortabil, iar în acest fel vor reveni oricând cu plăcere în casa ta.

 

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: vivre.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns