Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum decorezi camera pentru ca aceasta să pară mai spațioasă

Cum decorezi camera pentru ca aceasta să pară mai spațioasă

camera spatioasa

Mai ales dacă locuiești la bloc, cu siguranță ai cei puțin o cameră de care nu ești complet mulțumită din cauza dimensiunii sale mici. Pentru a crea iluzia unei camere mai mari, pune în practică aceste sfaturi de decor simple și care nu sunt costisitoare.

Iată despre ce e vorba:

Mobilă 2 în 1

Există piese de mobilier care pot avea două funcții sau poți improviza după placul tău. De exemplu, un taburet cu spațiu de depozitare este ideal în sufragerie, iar un teanc de cărți pe care urmează să le citești poate ține locul noptierei.

Profită de spațiu pe verticală

Ne-am obișnuit să poziționăm etajerele la nivelul ochiului, pentru a ajunge mai ușor la obiectele de pe ele, dar nu uita de spațiul mort de deasupra. Fixează aici rafturi pentru obiecte pe care le folosești mai rar, cum ar fi DVD-uri sau diferite cutii.

Folosește piese mari

În general, evităm piesele de mobilier sau decorațiunile de dimensiuni mari, având impresia că acestea micșorează și mai mult spațiul. De fapt, situația e fix invers, piesele mici nefiind recomandate. Probabil nu vrei să schimbi acum biblioteca sau colțarul, dar poți cel puțin să înlocuiești lampadarele, lustrele, ramele pentru fotografii și plantele cu unele de dimensiuni mai mari. Bineînțeles, nu trebuie să exagerezi: dacă totul este mare, spațiul va părea aglomerat.

Folosește oglinzi mari

O oglindă fixată pe peretele opus ferestrei va face minuni în camera ta, dar o poți monta unde vrei. Oglinzile sau impresia unei camere mai mari, deci profită din plin de acest efect.

Mobilă care se „pierde” în decor

Ne referim aici la piesele de mobilier transparente, din sticlă sau într-o nuanță asemănătoare cu fundalul. De exemplu, un fotoliu așezat lângă fereastră, în aceeași nuanță cu draperiile sau o măsuță de cafea din sticlă.

 

Citește și: Valorifică orice colțișor din casa ta!

 

Sursă foto: Pixabay, Pinterest

Comments

comments

Lasă un răspuns