Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum împachetezi eficient lucrurile când te muți

Cum împachetezi eficient lucrurile când te muți

cum impachetezi

Să te muți într-o locuință nouă este un moment important și cel mai probabil ești foarte entuziasmată, dar parcă tot cheful îți dispare atunci când te gândești că trebuie să împachetezi și să muți toate obiectele pe care le deții. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit un ghid practic care te va ajuta să împachetezi mai eficient.

De unde începi?

În primul rând, trebuie să decizi ce iei cu tine și la ce renunți. Ia camerele pe rând și scapă de obiecte stricate, de dubluri și de lucrurile pe care pur și simplu nu le folosești. Apoi, vinde, donează, aruncă sau reciclează aceste obiecte.

Organizarea este cheia succesului

Vei avea nevoie de cutii, sacoșe încăpătoare, folie cu bule, bandă adezivă, marker și etichete.

Încearcă să nu amesteci obiecte din mai multe categorii într-o singură cutie, dar, în același timp, economisește spațiu. De exemplu, vesela sau alte obiecte fragile (fotografii, bibelouri) pot fi așezate între prosoape sau eșarfe.

Etichetează toate cutiile sau șacosele, dar nu uita să treci și detalii. De exemplu, 5 cutii pe care scrie „bucătărie” mai mult te vor încurca – notează unde găsești tigăile, unde sunt farfuriile și care sunt tacămurile.

Cere ajutor

Poate ai impresia că nu ai atât de multe lucruri și te descurci singură, dar crede-ne că împachetarea este o activitate foarte obositoare. Cere ajutor unui membru de familie sau unui prieten!

Cutia cu lucruri esențiale

Este cutia care conține ultimele obiecte de care ai nevoie înainte de a te muta și primele pe care le vei scoate în locuința nouă. Aceasta ar trebui să conțină hârtie igienică, săpun, prosop, un set mic de vase și tacâmuri, foarfecă, încărcător de telefon, periuță și pastă de dinți, perie de păr, un schimb de haine etc.

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns