Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum îngrijești corect plantele suculente. 4 greșeli comune de evitat

Cum îngrijești corect plantele suculente. 4 greșeli comune de evitat

suculente

Plantele suculente sunt în prezent unele dintre cele mai populare plante de apartament, alese în special pentru că sunt ușor de îngrijit. Totuși, această afirmație nu este întotdeuna adevărată; asemeni tuturor plantelor, e nevoie să știi câte ceva despre îngrijirea lor pentru a crește frumoase și sănătoase.

Nu ține plantele la umbră

În cazul plantelor comune, lumina naturală a habitatului de unde provine poate fi destul de ușor simulată în interior. În cazul suculentelor, în schimb, trebuie să te asiguri că primesc suficientă lumină naturală – până la urmă, ele sunt obișnuite cu până la 12 ore de soare fierbinte.

Udă-le suficient

Mulți preferă plantele suculente pentru că nu e nevoie să fie udate des, însă trebuie să ții cont de cantitatea de apă pe care o torni în ghiveci. Așteaptă până când solul este foarte uscat, apoi udă planta până când apa curge prin fundul ghiveciului.

Nu le înghesui

Aranjamentele de plante suculente sunt foarte îndrăgite, însă suprapopularea le poate afecta. Scoate cu grijă plantele și plantează-le pe fiecare în ghiveciul său. Astfel, vei evita infestarea cu mucegai și pe cea a insectelor, dar și concurența pentru apă.

Alege solul potrivit

Suculentele au nevoie de un sol special pentru ele, asemeni cactușilor. Dacă nu găsești în niciun magazin, poți face chiar tu unul din pământ obișnuit și un agent anorganic precum perlitul.

 

Citește și: 10 plante care purifică aerul din casă

Citește și: Plante aducătoare de noroc

 

Sursă foto: iStock, Pixabay, Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns