Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum poți ajuta animalele fără stăpân dacă nu poți adopta

Cum poți ajuta animalele fără stăpân dacă nu poți adopta

animale fara stapan

Ești o iubitoare de animale și ai vrea să le ajuți pe cele fără stăpân, dar nu poți adopta (încă) unul? Află că mai există și alte lucruri pe care le poți face pentru a le îmbunătăți calitatea vieții!

Foster la tine acasă

Chiar dacă scopul final este să fie adoptate, cățeii și pisicile au nevoie de puțin ajutor până când vor ajunge la noua familie. Adăposturile nu pot face față numărului mare de „chiriași”, iar stând pe stradă acestea pot fi rănite sau chiar ucise. Primește în casa ta un animal fără stăpân timp de câteva zile și oferă-i confortul și dragostea de care are nevoie – te va răsplăti cu multe momente tandre sau haioase și îți va umple inima de bucurie.

Donează pentru adăposturi

Așa cum spuneam și mai sus, adăposturile abia fac față numărului mare de animale pe care le cazează. Orice mic ajutor ajută, fie că vorbim de bani, mâncare sau nisip pentru pisici. Dacă nu îți permiți, poți măcar să faci curat prin jucăriile animalului tău de companie, cu siguranță vei găsi câteva jucării în stare bună de care al tău s-a plictisit. O altă sugestie sunt păturile – oricine are acasă cel puțin o pătură pe care nu o mai folosește sau poate un hanorac pufos.

Fă voluntariat

O dată pe lună, du-te la un adăpost pentru a ajuta la curățenie sau pur și simplu pentru a petrece timp cu animalele, care au multă nevoie de atenție și afecțiune. Mai poți ajuta și dacă te pricepi la construit mobilă (pentru a face cotețe) sau dacă ești fotograf (pentru ca animalele care își caută casă să aibă poze de prezentare cât mai bune). Întreabă la adăpost cu ce îi poți ajuta și vei fi surprinsă de câte opțiuni îți prezintă.

Trap-Neuter-Return

Programele Trap-Neuter-Return ajută la controlul populației și se concentrează mai mult pe pisici. Tot ce trebuie să faci este să prinzi o pisică (cum ar fi una din drăgălașele pe care le hrănești la scara blocului), să o duci la veterinar pentru sterilizare, apoi să o duci înapoi unde ai găsit-o. Multe cabinete veterinare sterilizează gratuit animalele fără stăpân, iar altele oferă reduceri.

Tu cum ajuți animalele fără stăpân?

 

Citește și: Beneficiile sterilizării animalului de companie

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns