Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum poți reduce cantitatea de mâncare aruncată?

Cum poți reduce cantitatea de mâncare aruncată?

mancare aruncata

Potrivit unei statistici europene, fiecare român aruncă anual aproximativ o sută de kilograme de mâncare la gunoi. Mai mult, 15% dintre alimentele aruncate nici măcar nu au fost scoase din ambalaj!

Acest lucru ne afectează puternic mediul, dar și bugetul personal. De aceea, ar trebui ca fiecare dintre noi să facă tot posibilul să reducă la minim cantitatea de mâncare pe care o aruncă. Iată ce trebuie să faci:

Planuri și organizare

Pentru a cumpăra cantitatea de alimente de care chiar ai nevoie, gândește-te ce vrei mânca în următoarele zile. În acest fel, vei reuși să ai și o alimentație mai sănătoasă, pentru că vei fii mai atentă la lista de cumpărături.

În timp ce faci lista, verifică frigiderul și cămara, pentru a fi sigură că nu ai deja produsul pe care urmează să îl achiziționezi. De multe ori, avem impresia că am terminat anumite legume, de exemplu, cumpărăm altele, apoi ne dăm seama că nu le putem folosi pe toate, iar cele vechi ajung în coșul de gunoi.

Depozitarea alimentelor

Învață să depozitezi corect alimentele, pentru a nu le scurta termenul de valabilitate.

Dacă ai prea multe legume, fructe sau carne, depozitează-le la congelator. Astfel, le vei putea păstra în loc să le arunci.

În plus:

Înainte de a merge la cumpărături, verifică dacă poți găti ceva cu alimentele pe care le ai deja. Există site-uri precum Supercook, MyFridgeFood sau Recipe Matcher care îți oferă idei de rețete în funcție de alimentele pe care le ai acasă.

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns