Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum poți să ai o casă de vacanță de vis cu investiție minimă

Cum poți să ai o casă de vacanță de vis cu investiție minimă

O casă de vacanță în care să îți petreci concediile pare o idee bună doar pentru cei care au venituri foarte  mari, însă adevărul este că oricine își poate permite acest lux. Pe termen lung, acest lucru îti poate economisi sume importante de bani și te vei putea bucura oricând de un weekend spontan fără să faci rezervări.

Tot mai multe persoane își cumpără cabane la munte sau căsuțe retrase la malul mării, în care să se bucure de confortul propriului cămin chiar și atunci când evadează din oraș. Iată cum și tu poți avea propria ta locuință de vacanță cu costuri minime:

Acum nu mai ai motive să te ferești de zonele izolate

Gândește-te unde ți-ai petrecut cel mai des concediile și alege o cabană la munte, dacă preferi locurile retrase, în care să te reîncarci cu energie și să îți pui ordine în gânduri. Avantajul lor este că sunt ieftine, frumoase, ușor de întreținut și acum este mai simplu ca oricând să te protejezi împotriva penelor de curent atât de frecvente în zonele izolate, dacă îți iei un astfel de generator electric cu ajutorul căruia să stai fără nicio grijă toată vacanța.

Cel mai bine este să alegi un loc în care să fii la o distanță rezonabilă față de un oraș de unde să te poți aproviziona sau unde să poți ajunge rapid în cazul unei urgențe. Astfel te vei bucura de confort,dar și de peisaje superbe fără să fie nevoie să faci compromisuri.

Casa de vacanță îți poate rotunji veniturile

Dacă vrei să mai faci un ban în plus, poți închiria casa de vacanță fie turiștilor, fie cunoscuților. În plus, vei sta mai liniștit știind pe cineva acolo care are grijă de mica ta oază de relaxare. Mulți turiști, mai ales cei din străinătate, caută să scape de zgomotul orașelor și de aglomerație în zonele pitorești ale României, așa că nu vei duce lipsă de oaspeți. Este și o ocazie bună de a-ți face cunoștințe, de a schimba experiență și de a afla lucruri noi despre mentalități, tradiții sau obiceiuri pe care nu le-ai întâlnit până acum.

Înfrumusețează-ți casa în mod creativ

O terasă cu flori nu este greu de îngrijit și arată spectaculos, iar dacă aplici un strat nou de vopsea într-o culoare aprinsă îți poți personaliza într-un mod inedit casa. Un grătar din piatră în curte și un foișor în care să te relaxezi în hamac sau la masă cu prietenii sunt alte două îmbunătățiri care nu te costă mult, dar al căror efect merită încercat.

Nu investi mulți bani în mobilier

O căsuță rustică are nevoie doar de strictul necesar, așa că nu investi mulți bani în mobilier și accesorii. Gândește-te că oricum vei petrece mai mult timp în natură decât înauntru și alege piese de mobilier ușoare, convertibile sau pliabile, care să poată fi mutate cu ușurință afară, la iarbă verde. Un pat confortabil, în care să te odihnești bine, o baie cochetă și o bucătărie multifuncțională sunt suficiente pentru amenajarea interiorului și sunt tot ce ai nevoie când mergi în concediu sau într-un weekend prelungit. Procedează la fel și în ceea ce privește vesela de bucătărie și ține în casa de vacanță doar acele lucruri pe care îți este mai greu să le transporți. Farfuriile și tacâmurile pot fi cu ușurință înlocuite cu unele de unică folosință, la fel și paharele, recomandă Usnews.com.

Stabilește un buget lunar pe care ești dispus să-l aloci întreținerii

O casă micuță de vacanță nu ar trebui să aibă costuri de întreținere ridicate, mai ales că nu locuiești acolo permanent. Chiar dacă facturile nu îți vor scoate din buzunar sume importante, este bine să ai niște bani puși deoparte pentru reparații sau îmbunătățiri. La fel de mult ajută să ai pe cineva în apropiere care să se asigure că totul este în regulă. De exemplu, o inundație poate avea efecte devastatoare dacă este observată prea târziu, așa că ia-ți măsurile necesare pentru a preveni orice cost suplimentar.

Doar pentru că ai propria ta casă de vacanță nu înseamnă că va trebui să îți faci de acum încolo concediile doar în acel loc. Aceasta funcționează cel mai bine în momentele în care vrei să fii spontană sau când ai nevoie de câteva zile de relaxare într-un loc familiar, în care să te simți, totuși, exact ca acasă.

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: goodluz

Comments

comments

Lasă un răspuns