Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum poți utiliza bicarbonatul de sodiu în gospodărie

Cum poți utiliza bicarbonatul de sodiu în gospodărie

bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu era favoritul bunicii și pe bună dreptate: este ieftin, oricine îl are în cămară și îl poți utiliza în atât de multe feluri încât am putea scrie o carte întreaga despre asta. Totuși, azi ne vom limita la 12 de moduri în care îl poți utiliza, fiecare dintre ele foarte util.

Împrospătează bijuteriile și obiectele din argint

Cu timpul, argintul își pierde din strălucire și pot apărea zgârieturi pe el. Fă o pastă din 3 părți de bicarbonat la o parte de apă, aplic-o pe obiectul din argint cu ajutorul unei cârpe moi, freacă delicat, apoi clătește și lasă la uscat.

Curăță mobilierul de grădină

Înainte de a folosi mobilierul de grădină pentru prima dată în acest an, curăță-l cu apă și bicarbonat de sodiu. La finalul sezonului, înainte de a aduce în casă pernele pe care le pui pe scaune, toarnă puțin bicarbonat peste ele, pentru a-și menține prospețimea.

Curăță grătarul

La finalul sezonului cald, stropește grătarul cu bicarbonat de sodiu, lasă-l să acționeze 15 minute, apoi freacă bine cu o perie de curățat.

Scapă de petele de ulei din garaj

Ai descoperit o pată de ulei în garaj? Toarnă niște bicarbonat de sodiu peste ea, lasă să acționeze cam jumătate de oră, apoi freacă pata cu o perie umedă.

Scapă de mirosul neplăcut din coșul de gunoi

Data viitoare când arunci gunoiul, spală coșul de gunoi ca în mod obișnuit, apoi toarnă pe fundul acestuia un strat subțire de bicarbonat de sodiu. Abia apoi pune un nou sac de gunoi.

Scapă de mirosul neplăcut din frigider

Dacă frigiderul tău a căpătat un miros neplăcut din cauza mâncării, golește-l și spală-l cu o soluție făcută dintr-un amestec de apă și bicarbonat de sodiu.

Curăță petele din casolete

Să îți iei de acasă mâncarea pentru prânzul de la birou e o idee bună, dar dacă folosești casolete de plastic acestea se pot păta. Data viitoare când le speli, folosește bicarbonat de sodiu în loc de detergent de vase.

Curăță chiuveta din bucătărie

Poate ai impresia că aceasta este curată, dar vei fi surprinsă ce bine va arăta după ce o vei spăla cu bicarbonat de sodiu. Stropește chiuveta cu o ceașcă din acest produs minune, lasă să acționeze 10 minute, apoi freacă bine cu buretele de vase și clătește.

Scapă de umezeala din saltea

Pe timp de vară (dar nu numai), salteaua poate prinde un miros neplăcut din cauza transpirației. Stropește-o cu bicarbonat de sodiu, apoi curăț-o cu aspiratorul.

Împrospătează canapelele și paturile animalelor de companie

Trucul de mai sus te poate ajuta și în cazul canapelei, al fotoliilor și al patului animalului de companie.

Scapă de mucegaiul din baie

Freacă cada, cabina de duș, chiuveta și faianța cu bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mucegai în timp record.

Desfundă scurgerea

Nu ai nevoie de produse de curățenie speciale pentru așa ceva. Toarnă în scurgere jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, apoi jumătate de cană de oțet. După 5-10 minute, toarnă un ibric de apă fierbinte.

Tu ce alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu cunoști?

 

 

Citește și: Trucuri vechi de 100 de ani pentru curățenie, gătit și îngrijire care funcționează și astăzi

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns