Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum sa cultivi acasa aloe vera

Cum sa cultivi acasa aloe vera

Frunza de aloe vera are in ea tot ce-i trebuie organismului nostru pentru a fi sanatos: enzime, aminoacizi, zahar, vitamine si minerale. De aceea, aloe vera e considerata un fel de leac universal. Daca vrei sa te bucuri oricand de beneficiile miraculoase ale acestei plante-medicament, nu-ti ramane decat sa o cultivi la tine acasa, in ghiveci! Planta de aloe vera poate ajunge la inaltimea de 1 metru si are nevoie de un loc luminos si insorit, ferit de curenti de aer sau ger. Temperatura minima la care rezista este de 5-8 grade Celsius.

Are nevoie de un sol usor

Planta de aloe vera prefera un sol usor, asa ca pamantul trebuie amestecat cu carbune de lemn si caramida sfaramata. Pentru drenare, pune la fundul ghiveciului un strat de pietricele sau coji de nuca zdrobite. Deasupra se aseaza un strat subtire de rumegus de lemn stropit cu ingrasamant, iar cine poate, balegar uscat amestecat cu muschi faramitat.

Cand radacinile plantei vor consuma substantele nutritive din ghiveci si se vor dezvolta pana la fund, planta va primi un impuls de crestere si se va dezvolta mai bine.

Transplantarea (schimbarea pamantului) este recomandata la 2-3 ani. Plantele tinere se muta in ghivece mai mari si li se schimba pamantul in fiecare primavara, iar plantele batrane – o data la trei ani.

Atentie la apa!

Inmultirea plantei de aloe vera se face prin butasi, care vor fi separati de planta-mama si mutati in pamant nisipos, in perioada mai-iunie. Planta trebuie udata des, avand grija ca excesul de apa duce la putrezirea radacinii. Iarna, aloe vera se tine la 12-14 grade Celsius, in locuri luminoase, iar vara are nevoie de multa caldura, soare si umezire moderata.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns