Cum se păstrează corect alimentele în frigider

Cum se păstrează corect alimentele în frigider

Nu mai păstraţi laptele în raftul de pe uşa frigiderului şi nu mai puneţi pâinea pe frigider! Se pare că până şi aceste mici amănunte pot fi esenţiale pentru prospeţimea şi siguranţa alimentelor.

Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider, potrivit businessinsider.com.

Iată cum trebuie să aranjăm alimentele în frigider:

– pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variaţii, aşează brânzeturile, untul, iaurturile şi ciocolata;
– pe raftul din mijloc se aşează caserolele cu carne gătită;
– pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scăzută, se aşează cutiile cu lapte, ouăle, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne crudă.

În sertare, acolo unde există un anumit nivel de umiditate, este bine să păstrezi verdeţurile, legumele şi unele fructe. Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel că ele trebuie păstrate separat, asigurând un nivel redus de umiditate.

În spaţiile de depozitare amplasate pe uşa frigiderului, unde temperatura este mai ridicată, putem aşeza sucul de fructe, maioneza, muştarul, sosurile, murăturile.

►Când aşezăm carnea în frigider, aceasta trebuie să aibă ambalajul intact. Pentru o păstrare îndelungată aceasta trebuie ţinută în congelator.
►Pâinea nu poate fi păstrată mai mult de trei luni congelată.
►Pâinea sau vinul nu trebuie aşezate deasupra frigiderului. Căldura emanată din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.
►Temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

 

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 09 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 09 decembrie 2025

„Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga. Și, chiar și în era tehnologiei, viața la țară pare să reintre în trend. Tot mai mulți tineri aleg să lase în urmă agitația orașului, să plantezi legume și să le îngrijești nu mai este doar o muncă, ci o adevărată metodă de relaxare. Clipurile din acest […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp