Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Curatenie in 10 minute

Curatenie in 10 minute

Tocmai ai aflat ca ai musafiri si ca sunt deja pe drum. Te uiti la ceas si nu stii de unde sa incepi sa faci putina ordine! Daca ai la dispozitie macar 10 minute, nu trebuie sa te intri in panica: poti sa termini curatenia inainte ca oaspetii sa sune la usa.

Organizeaza-ti prioritatile

E important sa stii cu ce camere sa incepi si pe care le poti neglija. Daca musafirii nu sunt prieteni apropiati sau rude, stii ca vor intra doar in sufragerie si in baie, asa ca n-are rost sa te agiti si sa pierzi timp cu celelalte incaperi.

Cere ajutor

Roaga-i pe copii si pe iubitul/ sotul tau sa-ti dea o mana de ajutor. Ar putea sa stranga jucarii, carti sau haine aruncate prin casa si sa le duca in camerele lor.

Sterge geamurile

Poate ca pare o munca inutila, insa geamurile si oglinzile curate fac intreaga casa sa straluceasca. Daca ai copii sau caine, urmele de degete sau nasucuri lipite trebuie sa dispara cat mai repede de pe aceste suprafete.

Sterge praful de pe televizor

In 10 minute nu ai timp suficient ca sa stergi praful de pe toata mobila din toate camerele, dar televizorul nu trebuie omis. Privirile oaspetilor vor fi atintite asupra lui si sigur vor remarca daca nu este curat.

Deretica in bucatarie

Sterge chiuveta si robinetele, apoi masca si blatul. Toate vor arata mai bine daca nu sunt stropite cu apa. Fa putina ordine si in cosul cu vase.

Curata baia

Sterge oglinda si eventualele urme de pasta de dinti. Arunca gunoiul din cosul de la baie, apoi, cu o carpa, indeparteaza rapid praful de pe rafturi. Nu uita sa cureti si capacul de la toaleta.

Schimba prosoapele

Este foarte important ca prosoapele sa fie curate. Nimeni nu vrea sa se stearga pe maini cu un prosop murdar sau patat.

Ordoneaza lucrurile

Daca ai reviste aruncate prin toate colturile casei, aduna-le intr-un singur loc sau pune-le pe un raft inalt pana cand pleaca musafirii.

Parfumeaza camera

Incheie „maratonul curateniei” pulverizand putin odorizant de camera. Mirosul inmiresmat va face ca locuinta sa para si mai ordonata. Poti opta si pentru betisoare sau lumanari parfumate.

Comments

comments

Lasă un răspuns