Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Decoreaza-ti peretii

Decoreaza-ti peretii

Album de familie

Deschide-ti un mini-muzeu in sufragerie cu pozele familiei tale. Daca fotografiile sunt noi, dar vrei sa dai colectiei un aspect vetust, mergi cu filmele un laborator fotografic si cere sa ti le copieze alb-negru sau sepia.

Sau, mai simplu si mult mai ieftin, fa pur si simplu copii dupa poze la un copiator alb-negru (valabil si in cazul in care fotografiile sunt foarte vechi, si nu mai ai filmul original).

Apoi inrameaza-le toate la fel: in niste baghete simple pe care le poti comanda la un atelier de rame, sau cumpara de la orice magazin de decoratiuni interioare. Atentie, pozele de pe vremea bunicilor nu trebuie expuse direct in lumina soarelui sau a becurilor fluorescente, caci isi vor pierde din intensitate (cu alte cuvinte, vor pali in timp).

Biletele de amor, carti postale de dor

Nu se poate sa nu pastrezi pe undeva biletele de la iubitul tau sau vederile trimise de el de departe… Ce-ar fi sa nu le mai tii inchise intr-o cutie de bomboane sau printre facturile casei si sa le expui pe perete; iti sugeram in dormitor, unde sa nu aiba acces toti musafirii. Lipeste-le pe un carton apoi improvizeaza niste rame din panglici colorate.

Materiale inramate

Moda goblenurilor a cam trecut (mda, spune-i asta bunicii!). Ai insa un material al carui imprimeu ti-a placut in mod deosebit; o bucata de tapiserie veche, cu valoare sentimentala, sau o broderie de matase alba pe o panza ca firul de paianjen – o adevarata opera de arta? Alege-i o rama pretioasa, de preferinta aurie, si amplaseaz-o la cinste, ca pe o piesa de muzeu.

Flori presate

Ai obiceiul de a pastra presate si uscate florile de la iubitul tau? Iti place sa culegi frunze toamna? Ai regasit ierbarul din scoala primara? A venit momentul sa le valorifici…Pune-le pe un carton si prinde-le pe perete. La fel de interesante vor arata daca le lipesti direct pe o panza de sac sau de in – intinse pe sasiu sau desirate pe margini, asa fel incat sa rezulte franjuri.

Pereti colorati

Pentru ca tablourile pe care le-ai confectionat sa aiba un efect special, pune-le in valoare colorind peretele. Cum? Lipind un tapet uni care sa se asorteze mobilierului tau (sa zicem ca ai mobila culoarea bej, tapetul poate fi mov inchis, sau bordeaux), sau aplicand o vopsea lavabila.

Comments

comments

Lasă un răspuns