Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Feng Shui: Clopoteii de vant aduc noroc

Feng Shui: Clopoteii de vant aduc noroc

Tubulari sau in diferite forme, din metal, lemn sau ceramica, argintii, aurii sau colorati, clopoteii de vant au puterea de a-ti aduce norocul in casa. In teoria si practica Feng Shui se considera ca aceste obiecte decorative atrag energiile pozitive asupra locuintei si le risipesc pe cele negative. Clopoteii nu provoaca propriu-zis energie pozitiva, ci fac simtita prezenta acesteia in casa.

Efectele pozitive pe care le au clopoteii de vant sunt activate daca alegi clopoteii care iti plac cel mai mult ca forma, culoare si, mai ales, ca sunet. Trebuie sa tii cont si de zodia ta cand alegi materialul din care sunt facuti clopoteii. Clopoteii din metal se potrivesc persoanelor nascute intr-un an de Metal. Exista clopotei de vand din bambus care sunt potriviti pentru toate celelalte zodii. Chiar daca nu esti un semn d emetal poti avea in casa sau afara in curte sau terasa unul facut din metal, pentru ca cei din metal aduc bogatie, spor, echilibru si bunastare sufleteasca si materiala.

Iata cateva sfaturi pentru a clopoteii de vant:

  • Ar fi bine sa iei 2 tipuri de clopotei de vant: din metal sau ceramica – pentru interior, si din bambus – pentru balcon sau gradina.
  • Alege modelul care iti place cel mai tare. Este semnul ca ti s epotriveste. daca iti plac doua variante ia-le pe amandoua, pentru ca altfel vei fi mereu convinsa ca celalalt era cel mai bun.
  • Amplaseaza-i la ferestre, pe balcon sau pe veranda, in holul de la intrarea in locuinta, in camera copiilor si, in general, in camerele pe care le folosesti frecvent.
  • Pentru a atrage norocul, foloseste clopoteii cu 4, 6, 8 sau 18 tuburi; cei cu 5 tuburi sunt pentru risipirea energiilor negative si se pun in locurile intunecate, unde nu se circula frecvent, tocmai pentru a impiedica energia negativa se se acumuleze.
  • Trebuie tinut cont si de pozitionarea corecta a clopoteilor, astfel clopoteii din metal se pun de la nordul pana la vestul incaperii. Cei din lemn si din bambus sunt favorabili de la sudul pana la estul camerei.
  • Clopoteii din ceramica trebuie amplasati pe diagonala sud-vest-nord-est si chiar si in centru, unde sunetul cristalin activeaza norocul casei.
  • Este verificat ca aceste obiecte alunga depresia prin sunetele ce au efect direct asupra mintii si asupra centrilor energetici ai intregului organism. Elimina monotonia si acest lucru este atribuit in special clopoteilor cu cinci tuburi. S-a spus mereu despre clopoteii de vant ca au darul de a alunga spiritele negative si au darul de spori creativitatea
  • Dincolo de toate acestea clopoteii de vant au un puternic impact estetic si relaxant prin sunetele lor. pentru asta sunt deseori amplasati in curti, terase, zone unde aerul circula liber.
  • Clopoteii de vant poti fi lasati afara tot timpul anului, dar este bine sa-i legi sau sa-i pui la adapost cand este furtuna, viscol sau cand vantul bate foarte tare mult timp.
  • Este bine sa-i schimbi la fiecare 2-3 ani si sa-i speli cu apa de ploaie, din cand in cand pentru a-si pastra claritatea si scopul.

 

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns