Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Flori spectaculoase în apartamentul tau

Flori spectaculoase în apartamentul tau

Dacă-ţi doreşti o mică schimbare în apartament, plantele decorative cu frunze spectaculoase vor înviora fiecare spaţiu în parte. Nu sunt greu de întreţinut, dar trebuie să iei seama la sfaturile de îngrijire prezentate în cele ce urmează.

Bonsai

Pentru a te bucura de pomul pitic, aşază-l în faţa unei ferestre, de preferat cu orientare către sud. Cu toate că-i place solul umed, nu turna apă decât dacă pământul este uscat. Primăvara, fii stilista bonsaiului şi tunde copăcelul înainte de apariţia frunzelor. ATENŢIONARE: bonsaiul poate muri din cauza udării excesive.

Dracena

Este o plantă puţin pretenţioasă, nu iubeşte soarele direct pe frunze şi se dezvoltă bine în penumbră, fiind ideală pentru a decora holurile. Nu trebuie să-i laşi pământul să se usuce până la următoarea udare, dar nici s-o îneci! Acum, în anotimpul rece, pune-i îngrăşământ o dată pe lună, iar dacă vrei s-o transferi într-un ghiveci mai mare, amână momentul până la primăvară. ATENŢIONARE: dacă frunzele i se îngălbenesc e semn că ai udat-o în exces.

Bambus

În arta feng-shui, se spune că, dacă ai un bambus, norocul nu va întârzia să apară, iar dacă l-ai primit în dar, atunci acea persoana te iubeşte. Nu este o plantă dificilă, trebuie doar să-i asiguri apa care să-i acopere rădăcinile. Nu-l uda cu apă de la robinet, care conţine mult clor şi îl va răpune, şi nu-l aşeza în bătaia soarelui, deoarece nu-i place lumina direct.

Ferigă 

Cu frunzele lor verzi şi frumos arcuite, ferigile sunt ideale pentru a transforma un spaţiu anost într-unul plin de viaţă. Le plac lumina (nu şi soarele direct) şi apa. Feriga este sensibilă la fumul de ţigară sau la aerul foarte uscat din încăpere. CURIOZITATE: principala calitate a ferigii de apartament este că ionizează aerul din încăpere, oxigenându-l şi purificându-l.

Coleus

I se mai spune urzicuţă. Adoră soarele, dar şi locurile parţial umbrite. Fertilizeaz-o o dată la două săptămâni, asigură-i un sol bine drenat (aşază la baza ghiveciului un strat de pietriş) şi o temperatură mai mare de 10 grade Celsius şi te va răsplăti cu frunzele ei colorate!

Croton

Nu aşeza crotonul într-un loc unde temperature scade sub 15 grade Celsius! ATENŢIONARE: dacă-şi pierde frunzele, l-ai udat cu apă prea rece.

Cactus

Să creşti un cactus nu e complicat. Asigură-i apa necesară pe timpul verii, iar dacă te va bucura cu o floare, răreşte stropirea din momentul desfacerii mugurilor!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns