Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Frigidere side-by-side: da sau ba?

Frigidere side-by-side: da sau ba?

frigider side by side

E tot mai greu să-ți cumperi frigider, pentru că sunt tot mai multe modele din care să alegi. Iar pe lângă combine frigorifice și frigidere clasice, no frost, low frost, tehnologii cât mai diverse, mai ai încă o versiune de luat în calcul: frigiderele side by side. Dacă odinioară erau apariții rare prin magazinele de electrocasnice, acum le poți găsi la prețuri tot mai accesibile, inclusiv în rate la Altex. Dar cât de bine se potrivesc în spațiul tău? Vezi mai departe o scurtă analiză.

Avantaje

  1. La îndemână sau nu

Side-by-side înseamnă că frigiderul și congelatorul au aceeași înălțime și se află unul lângă altul. Asta îți permite să așezi produsele pe rafturi după nevoi și priorități. Cele mai utilizate alimente vor ajunge în partea inferioară și de mijloc. Iar sus de tot poți așeza tot ce nu vrei să fie la îndemâna copiilor. Faptul că ajungi mai ușor la produsele de care ai nevoie se traduce în mai puțin timp petrecut cu ușile deschise, ceea ce economisește energie.

  1. Congelator mai organizat

Un congelator clasic, de obicei mic și înghesuit, e locul perfect în care să uiți de alimente. Pachețele, cutiuțe, pungi și alte minuni lăsate în fundul sertarelor pot să rămână acolo cu anii. Dar dispunerea pe verticală a congelatorului înseamnă că îl poți organiza la fel de bine precum frigiderul. Practic, te bucuri de aceeași dispunere, dar la temperaturi mult mai joase.

  1. Uși mai compacte

Un side-by-side poate să pară mai voluminos și chiar este. Dar, în funcție de spațiul din bucătăria ta, se poate dovedi mai compact. Pentru că ușile mai mici au nevoie de mai puțin spațiu de deschidere. Astfel, chiar dacă pe lățime ocupă mai mult loc, un astfel de aparat compensează în adâncime.

Dezavantaje

  1. Aparat mai lat

Pe de altă parte, nu putem ignora faptul că un congelator lângă un frigider va ocupa mai mulți centimetri pătrați decât aparat dispus pe vertical. Așa cum am menționat, decizia ține foarte mult de împărțirea bucătăriei tale. Măsoară cu atenție și cântărește între a avea mai mult loc pe lățime sau în adâncime.

  1. Fără oale mari

Un alt efect al așezării side-by-side este faptul că interiorul frigiderului nu este atât de lat pe cât ai putea fi obișnuit. Cu siguranță vei avea suficient spațiu ca volum, dar s-ar putea ca oalele mari de ciorbă sau tăvile late cu prăjituri să nu aibă loc într-un astfel de frigider. Chiar dacă sună ciudat, poți să măsori cele mai late vase pe care le folosești și să ții cont de acest aspect în vizita la magazinul de electrocasnice.

 

Un frigider side-by-side poate fi o opțiune bună pentru o familie în care se gătește des și, de multe ori, folosind alimente congelate. Poate fi mai ușor de organizat și ar putea fi chiar un aparat mai potrivit pentru spațiul din bucătăria ta, dacă n-ai foarte mult loc pentru deschiderea ușilor. Dar este o decizie pe termen lung și trebuie să o iei calculat. De aceea, prețul n-ar trebui să fie factorul decisiv. Cu ajutorul lui CardAvantaj însă, vei putea să împarți costurile în rate. Ca să te bucuri de cea mai bună variantă pentru tine și familia ta.

 

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: CardAvantaj

Comments

comments

Lasă un răspuns