Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Hotelul animalelor

Hotelul animalelor

Când ai un animăluț de casă și te-ai decis să pleci în vacanță, se pune întrebarea în grija cui lași iubitul companion. Când nu există rude disponibile sau cunoștințe, poți apela la serviciile unui hotel al animalelor. Uite ce să ai în vedere când optezi pentru un pet-hotel.

Cea mai bună ambianță

C e vorba despre cățel, pisică sau broască-țestoasă, la un hotel pentru animale ar trebui să găsești locul potrivit pentru fiecare. Orice animal de companie are nevoie de un spațiu individual care s[ nu-l streseze, o încăpere curată, aerisită și călduroasă ori răcoroasă, în funcție de nevoi.

Îngrijire personalizată

Angajații hotelului trebuie să fie calificați și competenți în nutriție, îngrijire și sănătatea animalelor, mai cu seamă când unele dintre ele au nevoi medicamentoase. Astfel, trebuie să ai în vedere că, asemenea unui copil, un animal poate avea și el un program strict în privința administrării medicamentelor, o dietă de urmat sau suplimente de primit zilnic. Cei în grija cărora lași animalul trebuie să fie certificați în domeniu, pentru a înțelege și a urma întocmai indicațiile medicale.

Antrenament zilnic

Spre deosebire de alte animale de companie, cățeii au cea mai mare nevoie de exercițiu fizic zilnic. Un alt aspect foarte important în alegerea hotelului pentru animalul de companie este spațiul exterior clădirii sau opțiunea dog-walking, când spațiul nu permite. Din punct de vedere psihic, cățeii sunt programați biologic să-și consume energia prin efort fizic. Pentru menținea tonusului și a bunei dispoziții a musafirului, personalul hotelului trebuie să aibă în vedere și acest aspect (fără cost suplimentar), care e o necesitate de bază.

Un program fix

Pentru a scoate din calcul posibilitatea ca animalul de companie să sufere din cauza absenței tale, este important să ai în vedere ca hotelul să aibă un program zilnic fix pentru el, astfel încât să nu se simtă neglijat. Un astfel de program ar trebui să includă dimineața plimbarea tuturor cățeilor în spațiul special amenajat în incintă sau în afara ei. Când cățeii se află la plimbare, padocurile sunt măturate, spălate și dezinfectate. Pisicile, la rândul lor, sunt transferate într-un alt spațiu pentru program de îngrijire cât timp se curăță menajeria. În timpul zilei, ar trebui să existe program de joacă, toaletare și socializare pentru animale, prin formarea de grupuri compatibile – în țarcuri sau spații special amenajat.

Prețurile de cazare sunt între 30 și 90 de lei pe noapte, în funcție de serviciile suplimentare solicitate, pretenții sau nevoi speciale.

Casetă – Elemente fundamental necesare în orice hotel sau pensiune pentru animale:

  • Așternuturi individuale curate;
  • Personal prietenos și iubitor;
  • Hrană adecvată;
  • Apă proaspătă în permanență;
  • Curățenie și dezinfectare zilnică a spațiului individual;
  • Administrare de medicamente la nevoie;
  • Monitorizarea și urmărirea stării de sănătate generală de către un medic veterinar;
  • Spațiu special amenajat pentru plimbare/joacă.

Citește și:

Peștele luptător

Plantele, inofensive pentru animale?

Mâncare prietenoasă

Articol preluat din ediția de august 2016 a revistei Femeia.

Autor: Nicolate M. Dumitrașcu

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns