Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Idei pentru Paște. Ouă cu dantelă

Idei pentru Paște. Ouă cu dantelă

Am o idee frumoasa, inedita, speciala si simpla pentru Paste. Oua cu dantela. Nu se fac greu, si sunt foarte decorative. Pot sta foarte bine in cosul cu oua colorate pentru Paste si vor da un farmec special acestuia.

Nu este nevoie sa faci foarte multe, cateva sunt suficiente. Vor da un aer proaspat, inedit si original decorului de Paste si pot sa fie piesa centrala pe masa de Paste alaturi de flori.

Cum le faci?

→ Fierbi si vopsesti ouale in modul obisnuit. Pentru ouale impodobite cu dantela alege o culoare pastelata, dulce. Nu da cu grasime oul.
→ Alege o dantela simpla nu foarte lata. O panglica de dantela cu latimea de doi centimetri este solutia optima.
→ Ai nevoie de o solutie adeziva naturala si simpla. Papul facut din apa si faina este cea mai buna solutie. Poti sa folosesti si un lipici din cele non-toxice pentru copii. Le gasesti in librarii si sunt realizate din compusi naturali cu zero toxicitate.
→ Cu o pensula unge oul in zona de mijloc apoi ruleaza-l peste panglica de dantela. Taie capatul cu un cuter. Unge marginile taieturii cu lipici pentru o mai buna fixare.

Poti lasa oul cu dantela asa sau il poti impodobi cu o a doua panglicuta colorata.

→ In loc de dantela poti folosi dupa acelasi procedeu panglica colorata, careia trebuie sa-i faci o funda. O solutie excelenta este panglica de catifea pe care poti lipi paiete, cristale sau cioburi din globurile pentru bradul de Craciun, pisate usor inainte.

→ Ai putea lasa oul alb, daca folosesti panglicute in culori diferite sau poti colora ouale si le poti adauga panglicute in aceiasi culoare.

Sau le-ai putea face asa…

easter-1280378_960_720

Spor!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns