Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Insectele benefice pentru gradina

Insectele benefice pentru gradina

Afidele, omidele, paduchii si alte insecte daunatoare abia asteapta sa iti atace legumele si florile. Te-ai inarmat cu insecticide, dar cu timpul acestea si-au pierdut eficacitatea si, in plus iti contamineaza plantele. Ce-i de facut?

O noua metoda de control

Controlul biologic incepe sa fie pus in practica in gradinile din intreaga lume. Exact asa cum presupui, controlul biologic este o solutie care se bazeaza pe ajutorul insectelor benefice, insecte care consuma sau paraziteaza daunatorii plantelor, fara sa-ti distruga florile sau legumele.

Iata ca acum insecte precum paianjenii, viespile sau calugaritele, de care te-ai temut si pe care le-ai urat din tot sufletul, iti pot scapa gradina de probleme.

Eficacitatea metodei

In unele tari au aparut deja crescatorii si comercianti de insect benefice pentru gradina. Insa este mai simplu si mai ieftin sa le incurajezi pe cele deja existente sa ramana in gradina decat sa aduci colonii noi.

Cateva trucuri

  • Majoritatea insectelor benefice se hranesc cu nectar si polen, asa ca planteaza in gradina flori cat mai variate, care sa infloreasca de primavara timpuriu pana la venirea inghetului.
  • Acopera suprafetele de pamant gol cu straturi protectoare de frunze si resturi de iarba. Acestea vor oferi umbra si adapost insectelor.
  • Renunta la insecticide: acestea omoara insectele folositoare, lasand gradina la cheremul unui nou val de daunatori.

Comments

comments

Lasă un răspuns