Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Masa de cafea modernă – elementul care te ajută să savurezi fiecare cafea

Masa de cafea modernă – elementul care te ajută să savurezi fiecare cafea

Deși cafeaua este băutura ce ne pune în mișcare la începutul zilei, pentru fanii înfocați ai acesteia dimineața nu mai reprezintă singurul moment de răsfăț.

Un factor important în savurarea cafelei, fie că este servită la birou, într-o cafenea sau chiar acasă, este reprezentat de acele măsuțe de cafea moderne și minimaliste, ce aduc aminte de stilul scandinav. Psihologii afirmă că mediul ambiental contribuie într-o proporție covârșitoare la obținerea unei experiențe satisfăcătoare în ceea ce privește savurarea cafelei.

Muzica de pe fundal, lumina din încăpere, culorile predominante ale elementelor decorative și designul mobilierului sunt aspecte de care, în mod conștient sau inconștient, ținem cont.

Măsuța de cafea modernă – element decorativ adițional sau necesar?

Se pune întrebarea: este măsuța la care se savurează cafeaua un accesoriu auxiliar sau mai degrabă unul indispensabil livingului? Persoanele ce nu obișnuiesc să bea cafea vor alege varianta accesoriului auxiliar, deși recunosc faptul că atunci când își savurează ceaiul sau o prăjitură, măsuța de dovedește necesară.

Marii băutori de cafea nu pot nega utilitatea absolută a acesteia. Mai mult, aceștia afirmă că design-ul, culoarea și înălțimea acesteia, deși par detalii nesemnificative, sunt caracteristici cu un impact major asupra experienței generale.

Concluzionând, am spune că cele două răspunsuri pot fi îmbinate, întrucât pasionații de cafea și de ceai dispun de un mic spațiu destinat relaxării, iar cei ce nu întrebuințează măsuța de cafea astfel o pot folosi drept element decorativ pentru plante, veioze minimaliste sau mici statuete.

Cum arată măsuța de cafea perfectă?

Fără a vorbi în numele tuturor, căci suntem conștienți că „de gustibus non disputandum”, punem în evidență caracteristicile unei măsuțe de cafea moderne în stil scandinav.

  • Simplitate dusă dincolo de monoton

În cazul decorului nordic, simplitatea vorbește de la sine. Fără a fi vreo secundă plictisitor sau monoton, acesta reușește să îmbine funcționalitatea cu estetica într-un mod nemaiîntâlnit în nici un alt stil.

Astfel, o masă de cafea modernă și deosebit de frumoasă, integrată într-un decor de inspirație nordică, se caracterizează printr-o formă simplă a blatului realizat din lemn închis sau deschis la culoare (în funcție de cromatica încăperii) și picioare scurte, din metal sau lemn.

Simplitatea blatului poate lua atât forme geometrice clare (rotunde sau unghiulare) cât și forme abstracte, ce imită elementele naturii (de pildă, suprafața unui arbore tăiat). De asemenea, ținând din nou cont de cromatică și de texturile pieselor de mobilier din jur, suprafața blatului poate fi lucioasă sau mată.

  • Încadrare în spațiu

Dacă într-o casă cu etaj spațiul livingului va permite amplasarea unei măsuțe moderne de dimensiuni ceva mai mari, într-un apartament, bucătăria sau camera în care se savurează cafeaua va impune așezarea unei mese de dimensiuni reduse.

Un aspect foarte important de reținut este că, odată cu reducerea dimensiunilor, nu se reduce nici influența stilului, nici caracteristicile deosebite ale măsuței de cafea. În ceea ce privește înălțimea, experții în design interior recomandă ca aceasta să nu depășească înălțimea canapelei, putând fi chiar și cu câțiva centimetri mai joasă.

  • Cromatică inspirată din natură

Pentru ca întreaga atmosferă să fie relaxantă și intimă, îmbinarea naturală și curată a cromaticii reprezintă unul dintre elementele centrale ale stilului scandinav. De aceea, măsuța de cafea trebuie să se regăsească în concordanță absolută cu jocul de culori din încăpere.

Dacă acesta permite, măsuța va imita culoarea naturală a lemnului, fără adaosul altor nuanțe. În schimb, dacă în decor se regăsește preponderent o singură nuanță, atunci blatul acesteia poate fi într-o nuanță intensă și complementară, care să spargă tiparul.

Măsuța de cafea ideală by NoRDA

În cadrul magazinului de specialitate NoRDA, fanii stilului scandinav au toate șansele să descopere măsuța de cafea ideală, ce corespunde dorințelor și nevoilor lor.

Dedicându-se dezvoltării și promovării conceptului de design interior de inspirație nordică, dezvoltatorii NoRDA nu fac rabat la calitate. Produsele disponibile online sunt realizate cu precădere în Suedia și Danemarca, întrunind astfel toate caracteristicile stilului.

Este important ca fiecare să își ia timpul necesar pentru a savura o cafea aromată și fierbinte în fiecare dimineață sau cel puțin în weekend. Celor ce nu dispun de un spațiu dedicat pentru acest tabiet, magazinul NoRDA le pune la dispoziție piese de mobilier speciale, la prețuri corecte.

sursa: AdMarks

Comments

comments

Lasă un răspuns