Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Mașină de spălat cu încărcare frontală vs verticală – pe care o alegi?

Mașină de spălat cu încărcare frontală vs verticală – pe care o alegi?

masina de spalat

A venit momentul să îți cumperi o nouă mașină de spălat rufe, dar nu ești sigură ce produs să alegi? Înainte de a face achiziția, trebuie să știi că aceste electrocasnice se împart sunt de două feluri: cu încărcare frontală și cu încărcare verticală.

În continuare, îți vom prezenta avantajele și dezavantajele fiecărui tip de mașină de spălat.

Dimensiunea mașinii de spălat

Mașinile de splălat cu încărcare verticală sunt ideale în spațiile mici. Acestea au în general dimensiunile de 40×60 cm, ceea ce le face alegerea perfectă pentru băile mici din apartamentele de bloc. Mai mult, nu trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu în fața mașinii, pentru a deschide capacul. Mașinile de spălat cu încărcare frontală au de obicei adâncimea de 60-65 cm sau 45 cm, în cazul modelelor slim.

Capacitatea cuvei

Având o dimensiune mai mică, mașinile cu încărcare verticală au și o cuvă mai mică (5-7 kg). Există totuși și opțiuni cu 8-10 kg, însă acestea sunt mai greu de găsit. În cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală, capacitatea ajunge la 12 kg.

Citește și: Scurt ghid de scoatere a petelor

Consumul de apă și energie electrică

În prezent, nu există o diferență notabilă între cele două tipuri de mașini de spălat rufe. Alege una care se află într-o clasă energetică bună, ține cont de indicațiile de pe ambalajul detergentului și nu porni mașina decât atunci când este plină.

Ușurința în utilizare

Persoanele în vârstă și cele care au probleme cu spatele pot avea dificultăți atunci când se apleacă pentru a introduce și scoate hainele din mașina de spălat cu încărcare frontală.

La finalul zilei, alegerea se face în funcție de spațiul de care dispui, de câte persoane vor utiliza mașina de spălat și de preferințele personale.

Citește și: Ce treburi gospodărești pot face copiii în funcție de vârstă

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

One thought on “Mașină de spălat cu încărcare frontală vs verticală – pe care o alegi?

  1. Salutare! De jumătate de an, folosesc o mașina de spălat cu indarcarea frontala, și sunt foarte mulțumită de parametrii săi. Puterea mi-a plăcut, spălând rapid orice pete, de pe orice tip de țesătură. Cu siguranță pot sfătui această mașină de spălat chiar și unui prieten apropiat, se spală ușor în ea. Tambur foarte mare si spatios. Dese ori este necesar să spal hainele de lucru ale soțului, sunt multe și toate mari, astfel încât o astfel de mașină mi se potrivește))) imi plac toate programele, am spălat și lucruri foarte delicate și articole de îmbrăcăminte, totul se spală foarte bine! Apa și electricitate nu consumă mult, ceea ce este foarte plăcut.

Lasă un răspuns