Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Micile lucrări pe care le poți face singur acasă

Micile lucrări pe care le poți face singur acasă

card de cumparaturi

Cine stă mai mult pe acasă începe să redescopere proiectele amânate cu ceva timp în urmă. Tot ce ai lăsat pe altă dată din lipsă de timp sau energie își face loc acum pe lista de priorități. Partea bună e că, în anumite cazuri, nu trebuie neapărat să apelezi la un specialist. Cu un card de cumpărături pentru materiale și ustensile, poți să repari, ajustezi și reabilitezi fiecare colțișor al casei care-ți stătea pe cap.

Plantează, crește, respiră

O plantă în plus e întotdeauna o idee bună. În special dacă stai la bloc și simți că aerul are loc de îmbunătățiri. Iar acum e timpul perfect să dai naștere propriei jungle urbane. Alege plante care purifică aerul, precum iedera de interior, feriga de cameră sau palmierul Areca. Și cumpără neapărat ghivece mai mari pentru fiecare. Cele care însoțesc plantele la vânzare sunt strict pentru transport și nu lasă rădăcinile să se dezvolte în voie. Sau improvizează și fii creativ. O găleată veche, un borcan generos sau chiar un sertar uzat pot prinde viață din nou într-un setting industrial.

Jaluzele, draperii, perdele

După o renovare cu de toate, care implică finisaje proaspete, mobilă nouă și instalații modernizate, obișnuim să uităm de micile detalii. Cum ar fi decorațiunile de le ferestre. Ce atârnăm în dreptul geamurilor ca să arate bine, să ne ferească de razele soarelui când sunt prea aspre sau de privirile indiscrete când stăm vizavi de ele? În sfârșit poți să-ți răspunzi la întrebarea asta în tihnă, dar și cu bormașina în mână.

Rearanjează totul

Clasica renovare fără renovare e o tehnică pe care românii o stăpânesc bine. Părinții noștri, în special mamele, ne-au învățat că o mobilă rearanjată e ca o mobilă nouă. Dacă simți că ceva nu funcționează în living, de exemplu, schimbă canapeaua cu biblioteca, masa cu rafturile, comoda de TV cu minibarul și tot așa, ca într-un Tetris cu piese de mobilier. Ai grijă să folosești protecții de podea, pentru a nu zgâria parchetul. Și nu te sfii să ceri ajutorul prin casă, în cazul în care greutatea mobilei depășește forma ta fizică.

Retușează pereții

Dacă au trecut mai mult de 15 ani de la ultima văruială, ar fi indicat să dai o mână de vopsea lavabilă în toată casa. Dacă nu e cazul încă, poți să împrospătezi atmosfera fără să întorci casa cu fundul în sus. Cumpără o cutie măricică de vopsea și un trafalet cu rolă. Este cel mai la îndemână instrument pentru începători și te asigură că retușurile tale vor rămâne secretul tău și nu vor ieși în evidență.

Pune arta-n cui

Confortul primează, decorul urmează. Și e normal să fie așa. Dar dacă te-ai ocupat deja de partea funcțională a casei tale, poate e timpul să te gândești și la decorațiuni, în special la cele de pe pereți. Știm, se lasă cu deranj, cu bormașini, cu vecini supărați. Dar trebuie să o faci și pe asta odată și odată. Cel mai important e să măsori, să încadrezi bine și să nu cazi în extrema cealaltă: de la pereți goi, la tablouri agățate ciorchine. Adună toate ramele și ornamentele care necesită găuri și rezolvă-le pe toate în aceeași zi. Măcar să fie deranj fără bis.

 

Pentru unelte, materiale și tot ce-i mai trebuie omului gospodar la casa lui, ai un aliat de încredere în CardAvantaj. Îl poți folosi pentru a împărți costurile în rate fără dobândă*, ca să te concentrezi în liniște la proiectul tău.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

 

 

Sursă text & foto: Digital Metrics

Comments

comments

Lasă un răspuns