Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Mobilă pentru bucătărie modernă – Ce este în trend?

Mobilă pentru bucătărie modernă – Ce este în trend?

bucatarie moderna

Indiferent dacă bucătăria actuală are nevoie de renovări, sau doar vă doriţi culori mai tinere şi fresh, acum este momentul potrivit să vă planificaţi aspectul bucătăriei de vis. Dar ce este nou în materie de mobilă pentru bucătărie modernă? 

Designul bucătăriei se axează din ce în ce mai mult pe furnirul de lemn, contrastul de culoare, textura, metalul şi aspectul industrial. Personalizarea este în trend, obiectele create cu un design specific pentru a contura ambientul propriei locuinţe.  De la culori la materiale şi de la aparaturi la estetică, aruncaţi o privire la cele mai bune tendinţe din bucătăria modernă.

Culori vibrante si indraznete

Schemele de culori vibrante vor continua să fie populare în această perioadă, cu accent pe aplicaţiile scandinave – pe culori strălucitoare – sau pe un design maximalist complet – cu ciocniri de culoare. Utilizarea culorii în bucătărie este extrem de importantă şi ar trebui să reflecte personalităţile proprietarilor şi nevoile lor. De exemplu, un spaţiu de gătit ar trebui să fie luminos şi strălucitor, în timp ce spaţiile destinate distracţiei ar putea avea o esenţă mai întunecată pentru a oferi o ambianţă adecvată.

Sunt la modă culorile şi texturile îndrăzneţe când vorbim despre uşi de interior şi acest lucru va continua în anul următor. Amestecul de culori puternice şi lemn de struguri va continua să se dovedească popular, în timp ce mai multe finisaje industriale precum betonul vor sta alături de acestea pentru a crea cu adevărat un design inedit pentru bucătărie. Consumatorii cauta din ce în ce mai multă varietate şi sunt mai curajoşi în ceea ce priveşte stilul şi culorile.

Industrial, dar chic

Nu lasa conotaţia cuvântului industrial să vă oprească. Poate arăta complet elegant şi în plus, este foarte uşor de curăţat. Căutaţi caracteristici industriale, cum ar fi finisajele cu efect de beton – bucătăriile internaţionale arată că tendinţa pentru uşile pulverizate de beton sau uşile cu efect de beton va continua să crească – precum şi mânerele de prindere negre şi rafturile din rame metalice deschise pentru depozitare şi capturarea ochilor caracteristici.

Texturi în contrast

Contrastul între piatra rustică şi aparate din oţel inoxidabil raţionalizate conferă bucătăriei inspirată de francezi un factor serios de wow. Pentru a maximiza potenţialul spaţiului, alegeţi o insulă mai mică şi adăugaţi o masă pentru picioare cu scaune.

Cine spune că rusticul şi modernul nu pot fi amestecate? O insulă de lemn dur este o dovadă că se potrivesc în totalitate.

Negrul este mereu la modă pentru o mobilă de bucătărie modernă.

Bucătăriile negre sunt foarte sexy şi moderne, dar se pot simţi, de asemenea, poate puţin… reci. Sfatul specialiştilor este să combinaţi cu lemn şi automat se va simţi mai ca acasă. Un blat de bucătărie cu finisaj lăcuit şi o insulă de stejar învechită oferă o imagine de eleganţă şi rafinament într-o bucătărie.

Oare negru şi albastru merg împreună că ca mobila de bucatarie? În totalitate! Asiguraţi-vă doar că în cameră este destulă lumină naturală, altfel s-ar putea simţi că o peşteră.

Alamă şi metale mixte

Alamă este un trend în creştere încă din ultima parte a anului 2017, idee care va continua până în 2018-2019, când materialul va fi asociat cu culori calde şi va acţiona ca element de exprimare a personalităţii în bucătărie.

Nu este vorba doar de robinete, deşi robinetele şi chiuveta de bucatarie cu potenţial de personalizare devin din ce în ce mai populare.

Puteţi folosi cu încredere uşi de alamă pentru dulapuri, mânere pentru uşi, cuptoare, chiuvete – totul ţine de gândire fresh. Metalele mixte sunt încă o tendinţă cheie şi amestecarea cu aparatele de metal poate funcţiona bine. Aparatele metalice colorate în negru, alb, roşu, albastru, mentă şi multe altele, arata foarte bine amestecate cu alte metale precum alamă, argintul şi bronzul.

Rafturile – o declaraţie curajoasă de personalitate

Rafturile deschise devin din ce în ce mai populare cu proprietarii de locuinţe care vor să îşi personalizeze bucătăria lor prin adăugarea unor accesorii mici şi chiar câteva produse de lux delicioase plasate pe rafturi. Este o şansă perfectă de a adăuga o mulţime de verdeaţă pentru o imagine mai naturală, într-o bucătărie luminoasă şi aerisita.

Experţii în design interior declară că rafturile care merg din podea până la tavan  reprezintă o tendinţă de design cheie care va asigura stocarea maximă în zone mai mici. Rafturile deschise cu iluminare interioară dau senzaţie de confort şi este un trend care devine din ce în ce mai populare.

Renunţaţi la dulapurile de perete şi optaţi pentru rafturi deschise (în lemn curat, nefinisat) pentru o senzaţie mai modernă. Adăugaţi o bucată de culoare neagră şi bucătăria va arăta de vis.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns