Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Mobilierul exotic si diferitele tipuri de lemn

Mobilierul exotic si diferitele tipuri de lemn

mobilier exotic

În ultimii ani, odată cu creșterea pieței de amenajări interioare a locuințelor, a crescut și necesitatea pentru piese de mobilier unice, din lemn de calitate. Astfel, piața mobilierului din lemn s-a dezvoltat cu pași repezi, iar majoritatea cumpărătorilor caută mobilă din lemn de calitate și la un preț cât mai accesibil. Acest lucru a dus la o explozie de tipuri de lemn folosite în amenajările interioare. Mai mult decât atât, odată cu preocuparea tot mai acerbă pentru protejarea mediului, a crescut și necesitatea opțiunilor sustenabile de mobilier, ca mobilierul exotic din lemn reciclat.

Concept22 îți oferă posibilitatea unei amenajări interioare cu piese de mobilier unicate, în serie limitată, din materiale naturale, prietenoase cu mediul. Mobilierul exotic, din lemn reciclat este alcătuit din mai multe tipuri de lemn, ca lemnul sheesham, lemnul de mango, lemnul de tec sau lemnul de acacia. Folosind lemn reciclat și recondiționat, meșteșugarii noștri obțin piese diferite de mobilier, în ceea ce privește culoarea, deși designul, forma și mărimea sunt aceleași. Descoperă diferitele tipuri de lemn exotic și amenajează cu stil!

Lemnul este un material natural, organic, fiind o resursă extrem de versatilă și este materia prima folosită în fabricarea de mobilier și a pieselor de decor. Lemnul poate fi utilizat în diferite combinații cu alte materiale precum metalul, pielea sau sticla. Cunoașterea tipurilor diferite de lemn și a utilizărilor lor poate fi foarte necesară atunci când alegi cel mai bun lemn pentru mobilierul casei tale. Cele mai comune tipuri de lemn sunt: rășinoasele (lemnul de esență moale), lemnul de esență tare și lemnul prelucrat. Fiecare dintre aceste tipuri de lemn pot fi utilizate în moduri diferite.

mobilier exotic

Lemnul de tec

Lemnul de tec este un lemn de esență tare și este unul din cele mai dure tipuri de lemn, fiind considerat “regele lemnului”. Lemnul de tec provine din arborele Tectona Grandis și este originar din sudul și sud-estul Asiei. Culoarea lemnului de tec variază de la auriu până la gri deschis și are o granulație și textură netedă. Lemnul de tec își secretă propriul ulei protector, ceea ce îl face puternic, durabil și impermeabil, fiind adesea folosit în construcția bărcilor, a mobilierului de exterior și a pardoselilor.

Mobilierul din lemn de tec este foarte căutat, iar durabilitatea și frumusețea sa sunt câteva dintre motivele pentru care acest tip de mobilier este costisitor.

Lemnul de mango

Lemnul de mango este un lemn tropical, de esență tare și este un lemn foarte dur și dens. Lemnul de mango este originar din India, sud-estul Asiei, Brazilia și chiar Australia, plantațiile de mango fiind cultivate foarte de des în aceste zone. Mobilierul din lemn de mango poate înlocui cu succes pe cel din stejar sau arțar, fiind o alternativă perfectă pentru materialele tradiționale. De ce? Fiindcă este un lemn dur, poate fi folosit în fabricarea scaunelor sau a meselor și este un material cu care se lucrează foarte ușor. Spre deosebire de tradiționalul lemn de esență tare, lemnul de mango este mult mai accesibil ca preț și este sustenabil.

mobilier exotic

Lemnul de mango nu numai că oferă venituri suplimentare fermierilor de mango, dar este și un material accesibil pentru producătorii de mobilă și se aseamănă cu lemnul de arțar, stejar sau tec. Spre deosebire de alte tipuri de lemn, lemnul de mango poate fi tratat cu uleiuri speciale și are o varietate de culori, de la maro închis la galben deschis. O masă cafea living din lemn de mango poate oferi un farmec aparte unei camere de zi, datorită modelelor și texturilor deosebite pe care le prezintă acest tip de lemn.

Lemnul sheesham

Lemnul sheesham, palisandru sau lemnul de trandafir indian provine din copacul Sheesham și este originar din India și Iranul de sud. Lemnul de sheesham este un lemn tropical, de esență tare și are o granulație bogată și frumoasă, iar culoarea sa variază, ceea ce face ca piesele de mobilier precum cufere din lemn de sheesham să fie unice. Lemnul de sheesham este cunoscut pentru rezistența și longevitatea să, însă nu este mai dur decât lemnul de tec și este mult mai accesibil ca preț.

 

Sursă: SeoPower

Sursă foto: concept22.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns