Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Modele de băi – Trendurile anului 2019

Modele de băi – Trendurile anului 2019

modele de bai 2019

În cazul în care vă gândiți de ceva timp să renovați baia, acum este momentul perfect pentru a face acest pas! Anul 2019 aduce cu el multiple tendințe noi de design interior, iar anumite concepte, care au fost constante în industria amenajărilor, vor fi înlocuite cu idei noi, fresh și distractive.

Delta Studio vă invită să aruncați o privire peste această listă ce prezintă trendurile cheie ale anul 2019 în materie de modele de băi.

Modele de băi – Negrul va înlocui griul

Culoarea gri a reprezentat un trend extrem de puternic începând cu anul 2017 până în prezent, fiind o opțiune des abordată în cadrul proiectelor de remodelare a băii. Acest lucru este pe cale să se schimbe. În acest an, ne îndreptăm spre stiluri mai îndrăznețe, cu nuanțe mai închise. Griul este cu adevărat grozav, dar negrul este mult mai puternic!

În anul 2018, specialiștii au afirmat că popularitatea tonurilor mai închise creștea din ce în ce mai mult. În anul 2019, se preconizează utilizarea mult mai mai frecventă a tonurilor închise, în comparație cu utilizarea celor deschise. În special, a culorii negre. Și aici ne referim la băi unde predomină negrul – în corpurile de iluminat, mobilier și alte elemente ale amenajării – mai ales în finisaje mate.

În cazul în care considerați că negrul și alte nuanțe de acest gen sunt prea închise pentru gustul dumneavoastră, dar vă doriți să scăpați de albul general și impersonal al băii vechi, vă sugerăm să optați pentru o baie amenajată într-o nuanță deschisă de gri, care va contura un spațiu echilibrat și cald.

Modele de băi – Spații compacte pentru depozitare

Băile anului 2019 vor prezenta noi metode de minimizare a spațiului necesar pentru depozitare. Spațiile compacte de depozitare, dulapurile, rafturile, etc. vor fi prezentate într-o manieră simplificată, care promovează obiceiurile minimaliste. Acest stil de viață se consideră că va ajuta la ameliorarea stresului de zi cu zi și la menținerea unui spațiu mult mai organizat.

Chiar dacă restul camerelor nu sunt amenajate în stil minimalist, baia în sine reprezintă un sanctuar pentru relaxarea personală, iar depozitarea de acest fel poate îndeplini cu succes acest scop. Rafturile moderne și dulapurile camuflate vor reprezenta un trend ascendent, iar baia dumneavoastră se va simți mai aerisită și liberă.

Modele de băi – Metale expuse

Acest trend este perfect pentru iubitorii stilului de design industrial. Echipamentele și conductele expuse din cabina de duș vor reprezenta un trend cheie pentru băile anului 2019. Specialiștii spun că din ce în ce mai mulți proprietari de locuințe vor opta pentru introducerea acestor aspecte în băile lor, într-un mod elegant și rafinat. Un perete amenajat în stil industrial va arăta extraordinar îmbinat cu porțiuni de marmură modernă.

Modele de băi – Beton și tencuieli expuse

Ca urmare a punctului anterior, vom vedea din ce în ce mai multe băi în care betonul și orice tip de tencuială vor fi lăsate la vedere, aspecte caracteristice stilului industrial. Deși betonul și ipsosul sunt materiale recunoscute pentru aspectul rece și impersonal, trendurile anului 2019 spun că vor deveni un element cheie de design, readaptate băilor într-un mod elegant, plin de căldură și confort. Vom vedea utilizarea betonului pentru lavoar, podele și pereți.

Modele de băi – Paletă cromatică neutră

Cu toții apreciem o baie amenajată în stil clasic, unde predomină elegantă și rafinamentul. Caracteristică acestui stil este paleta cromatică neutră, fiind un trend aparent atemporal. Specialiștii sugerează introducerea unui element monocrom în spațiu, precum culoarea verde închis sau plăci doar din marmură, pentru a se păstra continuitatea design-ului.

Modele de băi – Piese de artă

Anul 2019 ne încurajează să îmbrățișăm arta, chiar și în interiorul băilor noastre. O piesă de artă sofisticată va construi un punct focal de bun gust în orice baie.

Modele de băi – Pete de culoare

Pe măsură ce ne îndepărtăm de tonurile gri, specialiștii preconizează o creștere a elementelor de accente colorate, a corpurilor de iluminat și a accesoriilor de baie. Aceste pete de culoare vitalizante se potrivesc minunat cu nuanțe neutre, fie ele închise sau deschise. Cu siguranță ați auzit de popularitatea crescută a bucătăriilor amenajate cu verde închis sau albastru. Acest aspect se va aplica anul acesta și în băi!

Culorile alese pot declanșa anumite stări de spirit, deci trebuie alese cu atenție. De exemplu, albastrul crește nivelul de relaxare. Pe de altă parte, verde oferă senzația de naturalețe și vitalitate. Alte culori ar putea să vă sporească nivelul de bună dispoziție și creativitate. Acesta reprezintă un mod atractiv de a adăuga personalizare în cadrul băii dumneavoastră.

 

 

 

 

Sursa: SeoPower
Sursa foto: pexels, unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns