Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > O cetate bine pazita

O cetate bine pazita

Gândul la concediu, la zilele de distracție și relaxare ne face să fim tonici, euforici, dar mai puțin vigilenți și, prin urmare, vulnerabili. Să nu uităm că perioada vacanțelor este sezonul preferat al „musafirilor“ nepoftiți!

Asemenea „invazii“ au cele mai neplăcute consecințe. Pe lângă faptul că lucrurile de valoare, indiferent că sunt materiale sau sentimentale, ajung în mâinile unor străini, energiile negative ale „vizitatorilor“ afectează armonia casei. Sigur că, în primul rând, ar trebui să montăm o ușă solidă, cu o încuietoare cât mai sigură. În al doilea rând, există o serie de lucruri simple pe care să le facem ca să punem o stavilă energetică pentru a ne proteja de intențiile rele. Iar în amenajarea corectă a spațiului de la frontiera dintre casă și lumea exterioară trebuie să ținem cont, printre altele, de zodia în care ne-am născut.

Ca pe ace

Punctul cardinal corespunzător zodiilor Berbec, Leu și Săgetător (semnele de foc) este estul. Dacă intrarea în casa ta este orientată spre răsărit înseamnă că te vor ocoli multe neplăceri. Respectă o regulă: când intri în casă, nu deschide ușa larg. În felul acesta, energiile negative și oamenii cu gânduri rele se vor feri să intre.

Ce să faci. Dacă intrarea este orientată spre alt punct cardinal, există o metodă de a „fereca“ accesul musafirilor nepoftiți. Înfige patru ace în tocul ușii (Marte, protectorul metalului, este favorabil semnelor de foc). Urechea acului înfipt în partea de sus a tocului ușii trebuie să fie îndreptată spre tavan, a celui de jos – spre podea, iar a celor din părțile laterale ale tocului – spre exterior. Cele patru vârfuri îndreptate spre același punct vor crea o puternică barieră energetică. Dacă ușa e din furnir roșiatic sau tocul e vopsit în această culoare, protecția este mai mare. În schimb, culoarea neagră atrage atenția răuvoitorilor.

Sarea pământului

Semnelor de pământ – Taur, Fecioară și Capricorn – le place să adune tot felul de lucruri, să cumpere aparatură electrocasnică performantă, mobilă de calitate, obiecte de anticariat. De aceea, intră în vizorul hoților mai des decât nativii altor zodii. În cazul lor, punctul cardinal favorabil este sudul. Prin urmare, dacă ușa casei lor e orientată spre sud, problemele se reduc considerabil.

Ce să faci. În cazul tău, este benefic să introduci sub prag câteva monede mici de culoare galbenă. Ele nu le vor permite altora să se folosească fraudulos de bunăstarea ta. Ar fi excelent dacă prin mărunțișul ascuns s-ar afla o monedă veche de aramă – acesta este metalul lui Venus, protectoarea Taurului. Pune sub prag și puțină sare grunjoasă. Sarea se asociază cu Capricornul, iar cristalele ei vor proteja locuința de eventualii răuvoitori.

Spiritele casei

Racii, Scorpionii și Peștii, semnele de apă, se tem serios de spargeri. Ar fi ideal ca ușa de la intrarea casei tale să fie orientată spre nord.

Ce să faci. Pentru tine, este foarte important să stabilești la timp o bună legătură cu spiritul protector al casei. Când pleci de acasă sau când intri în locuință, salută-l prietenos. Iar o dată pe an, dă-i în dar o pereche de papuci. Pune-i lângă prag, cu călcâiele spre ușă, și uită de ei. Spiritul va fi foarte mulțumit și va avea grijă ca pe undeva să se facă un zgomot în cazul în care s-ar apropia un străin de ușă. Locuința poate fi protejată și cu ajutorul apei, simbolul zodiei tale. În dulapul de la intrare, pune un borcănel cu apă. Schimb-o săptămânal, șoptind un descântec împotriva hoților, pe care îl vei inventa chiar tu. Trebuie să cunoști doar tu cuvintele magice și să le repeți de fiecare dată cu exactitate!

Adieri ușoare

Reprezentanții zodiilor de aer – Gemenii, Balanțele și Vărsătorii – sunt foarte neatenți la siguranța locuinței. Punctul cardinal spre care ar trebui să fie îndreptată ușa este vestul. Dacă nu ai avut această șansă, apelează, pentru protecție, la potențialul magic al simbolurilor aerului.

Ce să faci. Chiar deasupra ușii, agață trei sau cinci clopoței din metal sau ceramică. La orice mișcare sau dacă se face curent, clopoțeii vor suna melodios și astfel vor îndepărta din preajma casei tale energiile negative. În colțul din dreapta sus al tocului ușii, înfige o pană de pasăre. Acest talisman poate da peste cap planurile hoților. De exemplu, în holul blocului vor apărea chiar în acel moment niște vecini.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/24.07.2014

Autor: Burda Romania

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns