Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > (P) Sănătatea pisicii tale începe cu o nutriție adaptată

(P) Sănătatea pisicii tale începe cu o nutriție adaptată

Cu doi ani în urmă, am înfiat o pisicuță portocalie. Când a ajuns la noi, era cât pumnul unui copil, amărâtă și speriată. Dar era grozav de drăgăstoasă. Cu ajutorul veterinarului, am pus-o pe picioare cu o dietă echilibrată de calitate, iar acum este regina casei mele.

Pentru că, așa cum am aflat, hrana uscată PURINA PRO PLAN® JUNIOR creată de experți este echilibrată, combinația perfectă de proteine fără de care pisica nu poate trăi și restul de nutrienți necesari dezvoltării creierului și oaselor. Uite-așa, pisica mea s-a transformat într-o roșcată cu personalitate, regina apartamentului. Vânează plușurile copilului, aleargă prin casă bateriile uzate depozitate (neinsiprat) într-un castron spre reciclare și duce parcă războaie de guerilă împotriva oricărei muște care reușește să intre în bucătărie. 

A avut, spune medicul, o recuperare spectaculoasă. Și sunt aproape sigură că un rol important l-a avut și hrana recomandată, cu un conținut atent măsurat de taurină, vitamine A, D și E și acizi grași Omega 6 și Omega 3. De-acum, ne pregătim sufletește, amândouă desigur, de sterilizare, așa că o răsfăț un pic și-i dau hrană umedă și uscată, combinat.

Acum că a crescut, trebuie să o sterilizez, e necesar. Așa că specialistul mi-a recomandat să o hrănesc cu PURINA PRO PLAN® STERILISED, care, pe lângă nutrienții despre care vorbeam, conține substanțe care ajută la sănătatea tractului urinar și la menținerea greutății, probleme care apar după sterilizare.

Evident, voi proceda așa cum recomandă medicii veterinari și îi voi da un mix între hrana uscată și cea umedă. Pentru că masa zilnică, de bază, o reprezintă hrana uscată și, din când în când, o răsfăț cu câte un pliculeț. O dietă echilibrată și rafinată se vede imediat în aspectul general al companioanei mele: o blană strălucitoare, ochi ageri, energie inepuizabilă și o stare de bine pe care ne-o transmite tuturor din casă. Și asta pentru că aleg să-i dau numai ce este mai bun pentru ea, o tratez ca pe o regină! 

Toate categoriile de hrană PURINA PRO PLAN au un conținut bogat de antioxidanți absolut necesari pentru sistemul imunitar al pisicii, reprezentând o mâncare de calitate superioară, avizată de medicii veterinari. 

Text: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns