Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum oprești pisica din a se urca pe blatul de bucătărie, masă și alte suprafețe?

Cum oprești pisica din a se urca pe blatul de bucătărie, masă și alte suprafețe?

pisica se urca pe masa

Mulți dintre iubitorii de pisici s-au resemnat cu gândul că acestea fac întotdeuna ce vor ele. Însă chiar dacă (cele mai multe dintre ele) nu pot fi dresate ca un cățel, nu înseamnă că nu pot fi educate.

Una dintre cele mai des întâlnite probleme pe care o au cei care locuiesc cu o pisică este că aceasta este curioasă și îi place să se urce pe blatul de bucătărie, masă, birou și alte locuri unde se poate răni, ingera substanțe periculoase sau pur și simplu ne poate dărâma obiecte în timpul nopții.

De ce fac pisicile asta și cum le putem opri?

Pisicilor le plac înălțimile și le place să exploreze. În plus, în felul acesta își arată supremația față de alte pisici din casă. Pentru a o împiedica să se urce unde nu vrei, asigură-te că zone unde are voie să facă asta. De exemplu, cumpără-i sau fă-i chiar tu un ansamblu de joacă cu mai multe etaje sau fixează pe perete etajere mici, la înălțimi diferite.

Dacă ai o bucătărie deschisă, cel mai probabil îți găsești des pisica pe blat sau pe masă. Unul dintre motivele pentru care face asta este mirosul mâncării, care o atrage. Ai putea lipi niște bandă dublu adezivă pe marginea blatului sau a mesei, pisicii nu îi va plăcea să își lipsească lăbuțele și curând va înceta să urce acolo. Unora dintre ele nu le place nici staniolul, deci ai putea folosi și această soluție, dar ai grijă, unele pisici îl ronțăie, deci fă un test înainte.

Tot în bucătărie, pisica poate fi atrasă de robinetul de apă, chiar dacă are apă proaspătă în bolul ei. Există însă și fântâni speciale pentru pisici, care nu sunt foarte costisitoare.

Nu în ultimul rând, pisica poate face asta special, pentru că știe că te enervează, sau din ambiție. Strânge câteva monede în 2-3 conserve goale cu capac, pe care le vei lăsa pe suprafața unde nu vrei ca pisica să urce. Când o va face, conservele se vor mișca sau ar putea chiar să cadă, făcând un zgomot care va speria pisica. Așează conservele în partea din care se urcă pisica, iar dacă observi că a început să urce pe altă parte mută-le acolo.

Funcționează pulverizatorul cu apă?

Da și nu. Această soluție funcționează doar atunci când ești acasă, nu și când pisica este singură. În plus, chiar dacă cele mai multe pisici nu suportă apa, nu vrei să le înveți să se teamă prea tare de ea. Nu știi niciodată când pisica varsă ceva pe ea și se murdărește, iar dacă ai învățat-o să fugă de apă îți va fi foarte dificil să o speli.

Tu ce trucuri folosești pentru a opri pisica să se urce unde nu vrei?

 

Citește și: Tot ce trebuie să știi înainte de a-ți lua o pisică

Citește și: Cum îți educi pisica

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns