Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Plante de câmp în balconul tău

Plante de câmp în balconul tău

Cele mai frumoase flori de câmp pot face senzație și dacă sunt cultivate în grădina ta de balcon. Varietatea florilor este foarte mare, așa că iată câteva idei care te ajută să faci alegerile potrivite.

Poți să-ți semeni singură plantele de câmp, în jardiniere de-a lungul pervazului de la balcon sau achiziționezi răsaduri în ghivecele, cu flori deja crescute. Câteva dintre cele mai ușor de întreținut flori de câmp pentru locuința ta sunt acestea:

Mac roșu – este o plantă decorativă, dar și cu proprietăți terapeutice. Pentru a crește frumos în balcon, trebuie să plantezi semințele primăvara sau chiar puțin mai devreme, după ultimul îngheț, într-un loc cu mult soare, în pământ cu nisip. Dacă îl cumperi gata crescut, solul macului trebuie să fie umed în permanență și, după ce se usucă primii maci, aceștia trebuie îndepărtați, pentru a face loc altora să crească. Timp de două luni sau chiar mai mult, vei avea maci frumoși în casa ta.

Piciorul-cocoșului – are formă de rozetă de culoare galbenă, cu sepale răsfirate și înflorește de primăvara până toamna. Face fructe de culoare rozalie. Această floare de câmp preferă pământul cu nisip, drenat frecvent, și zonele bine luminate ale balconului. Până la încolțirea bulbilor, planta trebuie udată abundent, după care e suficientă o udare la 10-14 zile, în funcție de umiditatea solului (nu ar să nu fie îmbibat cu apă – în caz contrar, bulbii putrezesc).

Albăstrele – sunt de un albastru strălucitor, uneori pot fi și de culoare albă, roz, roșie, maro sau roz. O jardinieră lungă va fi umplută relativ ușor cu albăstrele dacă semințele sunt puse imediat după ultimul îngheț, vor avea parte de mult soare și apă în cantitate moderată. Ca să reziste peste ani, în sezonul rece, semințele trebuie păstrate în mediu cald și uscat, apoi, pentru a înflori, pământul trebuie înnoit primăvara devreme.

Margarete – sunt flori delicate albe și, dacă sunt achiziționate în ghiveci, trebuie să crească într-un amestec de pământ, nisip și turbă în părți egale. Până la apariția rădăcinilor, ele trebuie să stea la umbră, apoi să fie mutate la soare. În zilele caniculare, udă-le dimineața. În rest, asigură-te doar că pământul este umed și că sunt ferite de insecte sau putregai folosind insecticide/pesticide pe care le poți găsi la orice florărie sau magazin cu produse de grădinărit.

Lavandă – e poate una dintre cele mai frumoase și dorite flori de câmp, are nevoie de ghivece sau jardiniere cu înălțimea de cel puțin 40 cm, fiindcă rădăcinile are rădăcino lungi și nevoie de spațiu. Adoră cel mai bine la temperaturi crescute, la mult soare și apă în cantitate mică, pentru că suportă ușor seceta, dar putrezește la umezeală în exces. Emană un parfum puternic și plăcut, care ține insectele la distanță. Necesită curățarea de uscături, atunci când apar, și trebuie să aibă pământul uscat. Rezistă pe toată durata verii și chiar mai mult, atâta vreme cât temperatura este crescută și constantă.

Citește și:

Semnificația florilor

Liliacul tâlcuit

10 plante care purifică aerul din casă

Articol preluat din ediția de august 2016 a revistei Femeia.

Autor: Nicolate M. Dumitrașcu

Foto: pexeles.com

Comments

comments

Lasă un răspuns