Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Plante norocoase pentru case

Plante norocoase pentru case

Plantele și florile pe care le alegem pentru casă trebuie să fie o sursă de energie pozitivă, care să ne asigure o stare de bine și liniștea potrivită unui cămin.

Unele plante aduc noroc și prosperitate, conform teoriei feng-shui, iar altele sunt considerate mai puțin benefice sau chiar păguboase. Orice floare sau plantă, pentru a te răsplăti cu frumusețea și energia ei, are nevoie să-i acorzi atenție şi o minimă îngrijire: s-o uzi atunci când îi trebuie apă, să-i asiguri lumină, s-o cureți și, nu în ultimul rând, s-o iubești. Cum norocul trebuie ajutat uneori să ne facă o vizită, haideți să-l întâmpinăm cu florile potrivite!

Bambus

Când îl cumperi, alege un exemplar cu trei sau opt crenguțe, fiindcă aceste două numere sunt considerate norocoase în feng-shui. Dacă îl ții în apă, schimb-o periodic, iar din când în când pune-i un îngrășământ care se folosește pentru plantele de acvariu. Dacă îl plantezi, asigură-i un sol umed. Ca să ai un bambus spiralat, rotește-l mereu pe măsură ce tija se curbează. Cu puțină răbdare, vei avea spiralele dorite.

Orhidee

Alege orhideea pentru casa ta! Este considerată floarea fertilității, care aduce noroc în procesul concepției. Maeștrii feng-shui spun despre ea că este simbolul perfecțiunii, purităţii, frumuseţii şi liniştii. Pentru a se dezvolta armonios, pune orhideea într-un ghiveci transparent, întrucât rădăcinile au nevoie de cât mai mută lumină. Ud-o doar atunci când rădăcinile au devenit sidefii la culoare.

Plantă-de-jad

Așaz-o la o fereastră, orientată spre est, ud-o doar atunci când pământul s-a uscat. Planta-de-jad este rezistentă la boli și dăunători. Pe măsură ce crește în înălțime, dă-i formă de bonsai. Atrage prosperitatea în casă, mai ales dacă este ținută lângă o ușă.

Zambile și lalele

Plantele cu bulbi, cum sunt crinii, lalelele și zambilele, sunt asociate cu abundența. Pentru a le simți energia pozitivă, alege-le pe cele în ghiveci. Plantele tăiate sunt de evitat pentru că atrag energiile negative.

Planta-bogăției

…sau filodendronul, cum este cunoscută planta cu frunzele cărnoase și de un verde crud seducător, aduce bogăție sufletească și bani. Nu este mofturoasă în nicio privință, dar se va simți mai bine dacă-i cureți săptămânal frunzele de praf.

Begonie

Conform maeștrilor feng-shui, begonia este o sursă de energie. Este o plantă benefică pentru oamenii care au tendința să se certe ori nu au răbdare. Pentru un plus de vibrație, alege begonii de culoare roșie.

Crizantemă-galbenă

Este floarea preferată de chinezi și japonezi datorită culorii sale yang (element luminos, plin de vitalitate). Aduce veselie, bucurie și fericire în casă. Este asociată cu relaxarea și starea de bine. Florile proaspăt tăiate aduc noroc în casa ta.

Gardenie

Este floarea pe care trebuie s-o ai în casă dacă vrei să atragi norocul, afecțiunea și bunăstarea. Nu-i plac temperaturile foarte ridicate sau prea scăzute, vrea apă cu moderație, îi trebuie soare cu măsură.

Articol preluat din ediția de ianuarie 2015 a revistei Femeia.

Autor:  Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns