Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Poinsettia – Steaua Craciunului, sfaturi de ingrijire

Poinsettia – Steaua Craciunului, sfaturi de ingrijire

Daca iti doresti sa te bucuri de steaua-Craciunului in perioada sarbatorilor, invata cum trebuie s-o ingrijesti ca ea sa infloreasca inainte sa impodobesti bradul.

Este una dintre cele mai spectaculoase plante, renumita pentru faptul ca, in decembrie, in perioada Craciunului, isi preschimba culoarea frunzelor superioare in rosu ca pentru a se pregati de sarbatoare. Poinsettia, cum mai este numita frumoasa planta, arata ca un arbust cu frunze mari si late, in forma de stea. Acestea, din momentul in care au devenit rosii, isi pastreaza nuanta pana la inceputul primaverii.

Cum o ingrijim

Nefiind deosebit de pretentioasa, nu e greu de ingrijit. Cu toate astea, exista cateva reguli pe care ar fi bine sa le respecti pentru a te bucura de frumusetea ei inainte de Nasterea Domnului.

Ideal este sa i se puna zilnic o cantitate mica de apa, dar, daca pleci in concediu si nu ai o matusa care sa-ti ude florile, poti sta linistita: poinsettia nu se ofileste decat daca nu este udata mai mult de o saptamana.

  • Nu se mentine decat daca este pastrata la temperaturi de minimum 15 grade.
  • Ca sa-i stimulezi inflorirea, recomandata este utilizarea ingrasamintelor cu continut de molibden, element fara de care planta moare.
  • Ca sa fortezi colorarea frunzelor, trebuie s-o tii in intuneric total, sub o cutie sau o punga neagra, minumum 14 ore zilnic, timp de 2-3 saptamani.
  • Cand este nevoie, planta trebuie tunsa, pentru a nu se sufoca de frunze.
  • Dupa ce a inflorit, poinsettia cere o perioada de relas de minim doua luni, timp in care se va uda mai rar si nu va fi supusa fertilizarilor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns