Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Sfaturi practice pentru alegerea unor birouri moderne pentru acasă

Sfaturi practice pentru alegerea unor birouri moderne pentru acasă

birouri moderne

În fiecare casă trebuie să existe neapărat un birou, care poate fi folosit fie pentru a utiliza computerul, fie pentru alte activităţi. Acesta este o piesă de mobilier foarte importantă, care trebuie aleasă cu grijă, astfel încât poziţia utilizatorilor săi să fie una corectă.

Pentru luarea celei mai bune decizii în această privinţă, cei care sunt în căutarea unui birou modern trebuie să ţină cont de câteva aspecte foarte importante.

Dimensiunea blatului unui birou trebuie să se preteze spațiului disponibil!

Majoritatea persoanelor îşi doresc un blat cât mai mare, pe care să încapă atât monitorul calculatorului, cât şi alte obiecte absolut necesare. Pentru a lua cea mai bună decizie, important este ca spaţiul disponibil să fie măsurat cu atenţie înainte de a merge la cumpărături.

Astfel, biroul va fi suficient de încăpător atât pentru calculator, cât şi pentru tastatură, mousepad, un suport pentru pixuri, şi pentru diverse agende, cărţi şi hârtii. Ideal este să se opteze pentru un birou în jurul căruia să existe suficient spaţiu de mişcare, dar şi spaţiu pentru un scaun confortabil.

Înălţimea biroului trebuie să asigure o poziție corectă a corpului!

Un alt detaliu ce trebuie luat în considerare înainte de achiziţionarea unui birou este strâns legat de ergonomie: înălţimea. În momentul în care cineva se aşază la birou, braţele trebuie să aibă o poziţie corectă.

Ele trebuie să formeze, în mod obligatoriu, un unghi de 90 de grade cu trunchiul, pentru a se putea sprijini corect pe blatul biroului. În acelaşi timp, scaunul trebuie să fie suficient de înalt, astfel încât coatele să nu stea în aer, ci sprijinite, pentru a se evita senzaţia de oboseală.

Birourile moderne trebuie să ofere suficient spațiu pentru picioare!

Nu este îndeajuns ca blatul să fie înalt sau în living să existe suficient spaţiu pentru a amplasa birouri moderne. Spaţiul pentru picioare trebuie să fie destul de încăpător, astfel încât membrele inferioare să aibă o poziţie confortabilă în timpul utilizării calculatorului.

Recomandate sunt modelele de birouri moderne care nu au panouri, pentru că acestea permit utilizatorilor o poziție confortabilă.

Forma unui birou modern trebuie să se potrivească stilului general al încăperii!

Întrucât există o gamă foarte diversă de birouri disponibile în magazine, alegerea celui mai interesant model poate fi dificilă. Ideal este ca persoanele aflate în căutarea unei astfel de piese de mobilier să se gândească la locul în care doresc să o amplaseze, la cât de des urmează să o folosească, dar şi la câte obiecte trebuie să aibă la îndemână. Astfel, oricine îşi poate da seama mai uşor dacă are nevoie de un birou simplu, rectangular, un colţar în formă de L sau un birou în formă de U.

De exemplu, birourile simple ocupă, în general, foarte puţin spaţiu, fiind ideale chiar şi pentru apartamentele micuţe. Ele sunt uşor de montat şi demontat, însă nu permit mai multor persoane să le folosească în acelaşi timp. La pol opus, birourile în formă de U sau de L prezintă un nivel mult mai ridicat de multifuncţionalitate, întrucât sunt mai spaţioase. Ele pot fi dotate chiar şi cu rafturi supra-etajate, unde pot fi păstrate diferite hârtii, facturi, dosare, ori alte obiecte.

Materialele din care este fabricat biroul trebuie să asigure durabilitatea!

Birou din lemn sau birou metalic? Ambele variante presupun o serie de avantaje. Dacă modelele din lemn sunt rezistente și extrem de plăcute din punct de vedere estetic, atunci când sunt realizate din materiale de calitate, cele metalice sunt mai uşor de montat şi demontat şi au o durată de viață foarte mare.

Lemnul este clasic, putând fi încorporat în locuinţele cu mobilier din acelaşi material, pe când birourile metalice sunt mai potrivite pentru locuinţele moderne sau decorate în stil industrial, în care există obiecte din diferite tipuri de materiale.

Un birou modern trebuie să dispună de suficiente spații de depozitare!

Un alt detaliu care trebuie luat în considerare se referă la sertare. Există modele de birouri care au sertare fie în lateral (stânga sau dreapta), fie sub blat. Birourile scandinave, pe de altă parte, se găsesc și în forme simple, fără sertare încorporate, beneficiind însă de rollboxuri atrăgătoare și spațioase asortate.

Alegerea celui mai frumos, modern şi practic birou pentru acasă trebuie să se facă întotdeauna pe baza elementelor de mai sus, astfel încât încăperea în care urmează să fie așezat să aibă un aspect plăcut și elegant. De asemenea, această piesă de mobilier trebuie să garanteze confortul, să fie rezistentă și durabilă.

Cei care doresc un birou scandinav modern, creat din materiale premium, pot descoperi nenumărate modele pe nordashop.com. NoRDA pune la dispoziție piese de mobilier în stil scandinav de o frumusețe aparte, ale căror linii simple, caracter funcțional și culori luminoase pot aduce un aer fresh și relaxat în orice locuință.

Sursa: admarks
Sursa foto: shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns