Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Soluții naturale care împrospăteaza rufele

Soluții naturale care împrospăteaza rufele

 

Uneori din cele mai diferite motive, rufele proaspat spalate nu miros frumos si asta in ciuda detergentilor, a balsamului si solutiilor pentru dedurizarea apei. Iata cateva solutii simple, ecologice si ieftine, foarte eficiente care improspateaza rufele.

1. Otet. Ca sa aiba cu adevarat efect trebuie sa fie otet natural, eventual otet de mere si neaparat alb. Pune o ceasca sau doua de otet alb in masina de spalat inainte de a pune rufele, mai ales daca speli prosoape, cearceafuri sau carpe de bucatarie. In acest caz este recomandat sa renunti la balsam. Otetul alb simplu este cea mai buna formula pentru improspatarea rufelor, iar acest tratament, aplicat la cateva spalari o sa-ti improspateze rufele, asa cum solutiile traditionale nu o pot face.

Poti face si otet cu arome. Cel mai simplu este cel cu aroma de lavanda. Pune flori de lavanda in otet. Proportia este dupa voia ta, dar cel putin 100 de grame de flori la 500 mililitri de otet alb, natural. Lasa la loc intunecat stica pentru o saptamana, si agit-o din cand in cand. Dupa acest interval strecoara otetul si vei avea cel mai aromat otet pentru improspatarea rufelor. Poti sa folosesti si otet de trandafiri.

2. Bicarbonatul de sodiu. Acest praf este un adevarat miracol. Prepara o solutie din 250 mililitri de apa si 3 linguri de bicarbonat. Pune solutia in cuva masinii de spalat inainte sa pui rufele si spala normal, cu detergent. Pentru a spala…  masina de spalat, prepara o solutie din 250 mililitri de apa si 5 linguri de bicarbonat si pune masina sa ruleze fara rufe pe cel mai mic program. Clateste masina goala, inainte de a folosi cu rufe. Efectele sunt mai mult decat remarcabile. Masina se curata iar rufele spalate cu bicarbonat se improspateaza.

3. O foarte buna solutie care improspateaza rufele este sa le storci la viteza mica astfel incat sa ramana cu apa in ele si sa le intinzi la uscat in aer liber, neaparat la soare. Tratamentul este senzational pentru cearceafuri si lenjerie alba. Soarele este un inalbitor fara egal care desinfecteaza mai mult decat eficient rufele. Lasa cearaceafurile in aer liber astfel incat sa fie batute de soare in miezul zilei, cand soarele este foarte puternic.

Afla cele 11 utilizari noi pentru ceai

 

Comments

comments

Lasă un răspuns