Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Trandafirii ruginii

Trandafirii ruginii

Poți aduce foarte ușor culorile toamnei la tine în casă confecționând unele dintre cele mai simple, dar de efect decorațiuni de toamnă: aranjamente din frunze, fructe și flori uscate.

Cu puțină răbdare, imaginație și îndemânare, vei sărbători toamna până târziu.

Iată ce minunăție îți poate înveseli casa în trei pași simpli:

  1. Ai nevoie de frunze de toamnă, sârmă subțire (de preferat liță), tije metalice subțiri sau bețe de bambus ori din cele pentru frigărui și bandă izolatoare (izolierband), pe care o cumperi din orice magazin cu produse de bricolaj.
  2. Pliază prima frunză. Înfășoară peste ea următoarele frunze, dându-le forma unui boboc de trandafir.
  3. Înfige pe mijlocul trandafirului tija subțire și fixeaz-o cu ajutorul benzii izolatoare. Procedează la fel pentru următorii trandafiri ruginii și pune-i într-o vază, împreună cu alte câteva frunze de sezon.

Sfaturi bune la meșterit

Ca aranjamentul floral să fie spectaculos și fin lucrat, ține minte câteva trucuri:

  • Nu folosi frunze foarte uscate, pentru că acestea s-ar rupe în timpul procesului de îndoire. Cu cât sunt mai crude, cu atât vei plia frunzele mai ușor.
  • Frunzele de stejar și de iederă sunt mai mari și interesante coloristic.
  • Dacă frunzele nu sunt mari și bobocii ruginii de trandafir se încăpățânează să stea strânși, aplică pe fiecare frunză, în momentul înfășurării, câte o picătură de adeziv transparent care lipește instantaneu.
  • Pentru a da luciu aranjamentului final, pulverizează-l cu un spray special pentru flori/frunze uscate (îl procuri din magazinele de specialitate). Dacă nu găsești un astfel de produs, înlocuiește-l cu fixativ de păr.
  • Când vei dori să împrospătezi mirosul frunzelor, pulverizează asupra lor un ulei esențial cu aroma preferată!

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fatulescu

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns