Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Trucuri pentru curatarea electrocasnicelor

Trucuri pentru curatarea electrocasnicelor

Iata cateva trucuri practice pentru curatarea electrocasnicelor:

  • E foarte important sa cureti frigiderul periodic. Inainte sa treci la treaba, indeparteaza rafturile interioare. Interiorul frigiderului, cat si cel al congelatorului, pot fi curatate cu apa si detergent de vase, actionand cu miscari verticale de sus in jos. Poti aplica aceeasi metoda si pentru curatarea rafturilor, un truc practic fiind sa nu folosesti manusi de cauciuc pentru cele din sticla. E la fel de simplu sa cureti si exteriorul. Ar trebui sa insisti asupra garniturilor de cauciuc, deoarece mizeria depozitata in timp poate duce la deteriorarea lor. Inainte sa reasezi alimentele in frigider, sterge spatiile curatate cu o laveta uscata pentru a indeparta orice urma de umezeala care ar putea favoriza aparitia mucegaiului.
  • Bicarbonatul, otetul, sarea si sucul de lamaie sunt aliatii tai. In combinatie cu otet alb distilat sau cu suc de lamaie, foloseste bicarbonatul pentru a curata strasnic cuptorul, si vei vedea ca daca acesta este putin cald, orice urma de grasime va disparea imediat. La fel vei proceda si daca alegi sa inlocuiesti bicarbonatul cu sarea. Gratarelor cuptorului, care au zone innegrite, le poti reda stralucirea punandu-le in chiuveta cu apa calda si cu ¼ amoniac, nu inainte de a te asigura ca spatiul este bine ventilat.
  • Curatenia trebuie intotdeauna sa inceapa din profunzime. Tocmai de aceea, pentru intretinerea masinii de spalat ar trebui sa incepi prin a efectua un ciclu de spalare doar cu apa fierbinte, fara haine inauntru, si cu o cantitate normala de detergent. Depunerile de detergent sau de balsam de rufe pot fi inlaturate foarte usor cu apa fierbinte si putin suc de lamaie (sau cu doua cesti de otet).

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns