Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Trucuri pentru curățenia de toamnă

Trucuri pentru curățenia de toamnă

living-room

Ai grijă de locuința ta folosind ingrediente ieftine și la-ndemână sau apelând la sfaturi din bătrâni, utile chiar și în zilele moderne! Adesea, trucurile simple sunt cele mai eficiente. Apelează la ele pentru curățenia de toamnă.

Adio, pete de mucegai! Cureți eficient petele de mucegai cu ajutorul unui amestec din apă oxigenată și oțet, cu care ștergi zonele cu pricina fără să le mai clătești.
Aer proaspăt. Scoate mirosul de aer îmbâcsit din locuință ștergând toate podelele cu o soluție simplă: toarnă în apă câteva picături de ulei de lavandă.
Aragaz ca nou. Oricât te-ai strădui, e greu să-l păstrezi curat, dar aragazul devine ca nou dacă îi cureți plita cu bicarbonat de sodiu lăsat să acționeze zece minute.

Citește și:  Sfaturi de amenajare pentru casă

Anotimpul renovărilor

Toamna este sezonul recoltei pentru unii și marchează concentrarea pe activitățile domestice în cazul celor care locuiesc la bloc. A trecut concediul, te-ai întors la serviciu, dar parcă vrei să umpli timpul liber cumva. Cum micul tău apartament are mereu nevoie de îmbunătățiri, dă startul acum, când vremea încă e plăcută. Dacă nu ai buget mare, sunt suficiente unul, două straturi de vopsea lavabilă pentru a împrospăta aerul sau a da un suflu nou locuinței.

Mușcatele, florile toamnei

După ce ai terminat curățenia, împrospătează atmosfera cu flori! Alege mușcatele, înfloresc abundent până toamna târziu. Dacă ești în clubul de adoratori și vrei ca florile tale să fie cele mai frumoase, udă-le numai pământul, nu punând apă în farfuria ghiveciului. Mușcatele se dezvoltă armonios într-un amestec din pământ de frunze, pământ de flori, nisip, turbă, completat cu mraniță.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns