Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 6 sfaturi pentru a te organiza perfect de Crăciun

6 sfaturi pentru a te organiza perfect de Crăciun

Câteva sfaturi care te vor ajuta să te organizezi mai bine pentru masa de Crăciun și să te bucuri din plin de magia Sărbătorilor.

Scrie lista de bucate
Fie că vrei să le faci o surpriză și o ții doar pentru tine, fie că o lipești cu un magnet de frigider, ca să o vadă toată familia, lista cu meniul festiv de Crăciun este mai mult decât necesară. În euforia Sărbătorilor, poți lesne uita ce ai de făcut sau de cumpărat.
Fă curat în frigider 
Înainte de a te apuca de treabă, scapă de resturile de mâncare din frigider. Nu le arunca direct la gunoi, vezi dacă nu le poți încorpora în rețetele pe care urmează să le prepari sau pregătește o masă copioasă pentru pisica ori cățelul familiei. Vorbim de alimente nealterate, desigur.
Fii fruntașă la cumpărături
Nu aștepta să cumperi produsele necesare în ajunul mesei festive. Este bine să faci tot posibilul și mergi la magazin cu o săptămână mai devreme, când lumea e preocupată să-și termine proiectele la serviciu. Așa fentezi aglomerația, câștigi timp și intri relaxată în atmosfera de sărbătoare.

Fură startul
Nu este musai să faci și sarmalele, și friptura, și cozonacii în aceeași zi. Prepară sarmalele cu două-trei zile mai devreme și congelează-le. La fel și cozonacii: dacă sunt înveliți în țiplă și ținuți la răcoare, nu se vor usca. Singura ta grijă trebuie să fie să nu dați iama (nici adulții, nici copiii) în mâncarea preparată.
Fii atentă la promoții 
Dacă vrei să faci ceva economie de Crăciun, urmărește promoțiile de la hipermarket. Multe din produsele de pe lista de cumpărături pot fi luate în avans, ca să nu mai vorbim că, per total, orice reducere, cât de mică, va face diferența în bugetul tău de Crăciun.
Pregătește din timp legumele
Dacă nu ești adepta celor gata congelate, poți face altceva. Decojește și taie toate legumele de care ai nevoie, cu două zile înainte. Morcovii și cartofii pot fi păstrați la frigider, acoperiți cu apă și cuburi de gheață. Ceapa, țelina și alte legume trebuie înfășurate bine și păstrate uscate.

Păstrează-le calde și proaspete
Pentru ca totul să se păstreze cald până a sosirea oaspeților, ține sarmalele la cuptor, iar peste legume așază un prosop curat de bucătărie. Vor rămâne calde timp de 30 de minute și se vor frăgezi.

Sursă: revista MAMI/ sursa foto: shutterstock

Comments

comments