Esti aici
Femeia.ro > Familie > 4 activități și obiceiuri care te vor apropia și mai mult de copilul tău. Veți fi cei mai buni prieteni

4 activități și obiceiuri care te vor apropia și mai mult de copilul tău. Veți fi cei mai buni prieteni

Orice mamă vrea să devină cea mai bună prietenă a copilului său. Aceste activități te vor ajuta enorm pentru a avea cea mai caldă și mai strânsă relație cu fiul sau cu fiica ta și ea va rămâne la fel toată viața.

Când sunt mici, copiii sunt dependenți de mame, însă odată cu trecerea anilor devin tot mai distanți și mai puțin dornici de a-și împărtăși gândurile cu parinții lor. Dacă vrei să aveți o relație cu adevărat specială, să nu-ți ascundă nimic și să fie mereu sincer cu tine, chiar și la vârsta critică a adolescenței, faceți împreună cât mai multe lucruri. Iată câteva activități perfecte pentru o mamă și copilul ei:

  • Micul vostru ritual și cel mai frumos obicei pe care îl puteți avea împreună

Începutul și finalul zilei sunt momentele speciale pe care le poți petrece alături de copilul tău. Faceți împreună drumul către grădiniță și școală, ca un mic ritual al vostru. Îți poți imagina cum ar fi să parcurgeți cot la cot drumul pe o astfel de trotinetă? Este ușor, rapid și, înainte de toate, plăcut. Ce poate fi mai frumos decât să aluneci pe trotuar, lângă copilul tău plin de poftă de viață și să începeți o nouă zi în forță?

Mai mult decât atât, dacă alegeți varianta drumului fără mașină, puteți să discutați pe îndelete, îi cultivi dragostea pentru mișcare și îi dai un exemplu de stil de viață sănătos și ecologic. Este printre cele mai sănătoase și benefice obiceiuri pentru o mamă și copilul său, din toate punctele de vedere.

  • O zi din săptămână dedicată doar familiei

Unul dintre cele mai frumoase obiceiuri pe care le puteți avea este ziua dedicată în totalitate familiei. Jucați cărți sau jocuri de societate, vedeți un film, ieșiți la o plimbare, indiferent ce activitate alegeți, cert este că vă va apropia foarte mult și obiceiul va dăinui odată cu trecerea anilor. Este un moment prielnic pentru a vă distra și pentru a vă deconecta în totalitate de la grijile cotidiene. „Duminica în familie” nu este doar numele unei emisiuni, ci poate deveni un adevărat obicei pentru tine, soțul tău și copiii voștri.

  • Ocupați-vă împreună de treburile casnice

Implică-i pe copii în treburile casnice, este un moment bun să mai schimbați păreri și să-ți mai povestească lucruri de la grădiniță. Este și o activitate foarte benefică pentru dezvoltarea lui viitoare, în felul acesta va învăța importanța acestor treburi și se va obișnui cu ele devreme. În plus, curățenia și gătitul devin pur și simplu o plăcere când ai drept ajutor un prichindel plin de zel.

  • Muzica trece granița generațiilor și a vremurilor

Nu te sfii să-i arăți copilului tău care sunt melodiile pe care le îndrăgeai în trecut și care și acum îți stârnesc amintiri frumoase. Ia-l cu tine la un concert și bucurați-va împreună de muzică. Este o artă care transcede generațiile și care poate construi o punte trainică între voi. Nu ezita să îi faci cunoștință cu melodiile care te fac pe tine să vibrezi, chiar dacă poate nu mai sunt la modă. Pe măsură ce va crește, va începe să-și formeze propriile gusturi și ar fi foarte plăcut să mergeți împreună la un concert al trupei sale preferate.

Acestea sunt doar patru idei de activități care vor face din familia voastră una unită. Nu e deloc greu să le pui în practică, nu-i așa? Pe care ai de gând să le încerci încă de mâine?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns