Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 4 lucruri esențiale de care copilul tău are nevoie înainte de a începe școala

4 lucruri esențiale de care copilul tău are nevoie înainte de a începe școala

Timpul pare să aibă din ce în ce mai puțină răbdare cu tine, mai ales atunci când te gândești la faptul că cel mic va începe școala la data de 12 septembrie.

Cursurile anului şcolar 2016-2017 încep luni, 12 septembrie, potrivit structurii anului şcolar aprobate pe 20 iulie de Ministerul Educaţiei, care a lăsat la latitudinea şcolilor să aleagă una din trei posibile săptămâni pentru desfăşurarea programului „Şcoala Altfel”.

Începerea noului an școlar vine la pachet și cu o serie întreagă de griji pentru părinți, deoarece copiii par să aibă nevoie de tot mai multe lucruri pentru a învăța în condiții optime.

Iată care sunt lucrurile la care trebuie să te gândești încă din luna august și pe care trebuie să le cumperi cât mai repede pentru copilul tău:

Un ghiozdan

Ghiozdanul și uniforma sunt printre cele mai importante lucruri de care copilul tău are nevoie înainte de a începe școala. Cu cât copilul este mai mic, cu atât alegerea ghiozdanului trebuie făcută cu mai multă atenție. Postura celui mic este foarte importantă, iar o poziție incorectă în timpul mersului duce la apariția durerilor de spate și la deformarea, cu timpul, a coloanei vertebrale, fapt ce ar putea da naștere unor mari complicații de sănătate peste câțiva ani.

Dacă elevul învață după amiaza și ajunge acasă după lăsarea serii, un ghiozdan puternic reflectorizant este obligatoriu, deoarece copilul devine mult mai vizibil pe trotuar și pe stradă, atunci când traversează. Spre exemplu, aceste ghiozdane scolare sunt ideale pentru elevi, sunt proiectate special pentru a le proteja spatele și pentru a fi vizibile de la distanțe foarte mari.

O uniformă

Înainte de a cumpăra uniforma, află care este politica școlii cu privire la vestimentație. Dacă regulile sunt stricte, cel mic trebuie să le respecte întocmai, pentru a nu fi „luat la ochi” de învățător sau profesori. În plus, află dacă uniforma trebuie comandată personal sau comanda se face la școală.

Avem și o veste bună pentru tine: anumite studii au demonstrat că purtarea uniformei de către elevi duce la scăderea absenteismului, a violenței din școli și chiar la îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor. Uniforma nu este inutilă!

Rechizite

La fel ca în cazul uniformei, află care este politica școlii cu privire la rechizite și care sunt standardele și cerințele profesorilor în această privință. Copilul și părinții vor fi informați cu privire la rechizitele necesare, însă cu siguranță va avea nevoie de un penar, de pix sau de stilou, de un set de creioane și chiar de un set de intrumente geometrice încă din clasa I.

Caserole pentru mâncare

Cu siguranță știi care sunt nevoile de hrană ale copilului tău. Atunci când va merge la școală, pune-i mâncarea într-o caserolă specială. În acest fel, alimentele nu se vor altera, iar interiorul ghiozdanului, caietele, manualele și rechizitele nu vor prinde miros de mâncare. Ai grijă de acest aspect după ce copilul începe școala, deoarece o alimentație sănătoasă va duce la creșterea performanțelor sale școlare.

Foto: shutterstock.com/Pressmaster

Comments

comments

Lasă un răspuns