Esti aici
Femeia.ro > Familie > 4 sfaturi pentru a fi o mama fericita

4 sfaturi pentru a fi o mama fericita

Eşti mamă şi asta îţi ocupă tot timpul. Nu ai timp de nimic, uneori nici chiar să zâmbeşti.

Dar ai văzut la locurile de joacă mame relaxate care zâmbesc tot timpul. Ce fac pentru a fi aşa? De ce nu par obosite şi apăsate de griji aşa ca tine?

Iată ce să faci pentru a fi o mamă fericită.

1.Vorbeşte cu alte mame. Recunosc că sunt de părere că nu e bine să îţi spui problemele personale oricui, oriunde, exceptând cazul acesta. De-a lungul timpului fiecare dintre noi se va confrunta cu întrebări referitoare la comportamentul copilului nostru, probleme pe care le-ar putea avea la şcoală, si multe altele la care nu vom avea răspunsuri. Deşi internetul este plin de informaţii, nimic nu se compară cu experienţa şi sfaturile unei mame care s-a confruntat deja cu aceste probleme si care are deja răspunsuri la întrebările tale.

2.Fă sport. Îţi propui asta la fiecare început de an dar renunţi imediat să treci la fapte. Sportul te ajută să ai mai multă energie şi îţi reduce stresul. Mergi la Zumba, la yoga sau mergi cu regularitate la plimbare cu o prietenă şi vei avea o viaţă mai fericită şi vei fi mai sănătoasă.

3.Fă pauze. Nu înseamnă că eşti egoistă dacă mai faci câte o pauză de la „a fi mamă”. Nu faci pe nimeni fericit dacă eşti epuizată şi stresată. Apelează la bonă sau la bunici şi ia cina în oraş cu soţul tău, cu o prietenă sau chiar singură. Câteva ore pe săptămână de pauză îţi vor încărca bateriile şi îţi vor readuce zâmbetul pe faţă.

4.Urmează-ţi pasiunile. Dacă nu faci nimic altceva de pe această listă, încearcă să urmezi o pasiune mai veche sau dezvoltă-ţi una nouă dacă vrei să ai o viaţă mai fericită. Înscrie-te la un curs de gătit sau la un curs de pictură. Învăţarea de lucruri noi te provoacă într-un mod pozitiv şi este cea mai bună soluţie de a-ţi schimba viaţa.

Trebuie să avem grijă de noi, pentru că atunci când mama e fericită şi copilul ei este.

Copilul e pe primul plan dar asta nu înseamnă că pe tine trebuie să te abandonezi.

Tu ce faci pentru a fi o mamă fericită ? 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns